Vegan brownies met banaan

Het vriendje wilde weer eens bakken, dus uiteraard was de voorwaarden 'iets met veel chocola!'. Om dan toch ergens een middenweg tussen zijn liefde voor suiker en mijn wens om het niet al te slecht te maken, kwamen we uit op deze vegan brownies. Het recept bedachten we niet zelf, maar dat maakt het niet minder lekker!

 

Praktische info

Moeilijkheidsgraad: **

Aantal personen: 12

Bereidingstijd: 20 min

Wachttijd: 25 min

 

This is how we do it

Verwarm de oven voor op 200 graden.

 

Mix het chiazaad met het water in een kommetje en zet het apart.

 

Pak een kom en meng de cacao, het zelfrijzend bakmeel, het bakpoeder en de kokosbloesemsuiker.

 

Doe de boter in een aparte kom en klop deze tot de boter zacht en luchtig is. 

 

Snijd en prak 3 bananen op een bord en voeg deze samen met het vanille extract, de pindakaas en de amandelmelk toe aan de boter.

 

Voeg de droge ingrediënten en het chiazaad toe aan het bananenmengsel en blijf het geheel roeren tot je een dik en glad beslag hebt.

 

Vet een ovenschaal in -vergeet de randen niet! - en verdeel het beslag van je vegan brownie over de schaal. Snijd de overgebleven banaan in plakjes en verdeel deze over de brownie.

 

Bak de brownie voor 25 minuten. Als je met een saté prikker in de brownie prikt en er niks blijft plakken, is je vegan brownie ready to eat!

 

Tip: laat de brownie goed afkoelen voor je deze uit de ovenschaal haalt. Zo blijft de brownie mooi zonder te breken.

 

Eet smakelijk =)

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Highlights
Please reload

Archief
Please reload

Categorie
Please reload

Get in touch
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Pinterest Icon