Vegan kaneelbroodjes

 

Dit is denk ik wel een van mijn favoriete zoete snacks: kaneelbroodjes. Hier kan je mij nou écht voor wakker maken. Samen met mijn mams dook ik de keuken in om een -na wat tegengesputter van mij mutti - vegan variant te maken! En die is echt heeeeeul erg lekker, al zeg ik het zelf.

 

Praktische info

Moeilijkheidsgraad: **

Aantal personen: 12

Bereidingstijd: 30 min

Wachttijd: 70 min

 

Extra benodigdheden: bakpapier

 

This is how we do it

Verwarm de melk samen met de kardemom in een steelpannetje. Let op dat de melk dat  niet gaat koken!

 

Doe de boter in een grote kom, zeef het bloem en voeg dit samen met de kokosbloesemsuiker, het zout en het gist toe. Voeg ook de beetje bij beetje melk toe door de zeef. 

 

Meng het geheel goed en kneed tot een soepel deeg. Is het deeg te nat? Voeg dan nog wat extra bloem toe. Laat het deeg 40 minuten onder een theedoek rijzen.

 

Om de vulling te maken mix je de vegan boter met de suiker en het kaneel.

 

Kneed vervolgens het deeg nog een keer goed door. Strooi wat bloem op je aanrecht en rol het deeg plat tot dit ongeveer een plak van 40 bij 35 cm is.

 

Verdeel de vulling over de plak deeg en smeer het goed uit helemaal tot aan de rand. 

 

Bekleed een bakplaat met pakpapier. Rol het deeg op in de lengte en snijd de rol in plakken van ongeveer 2 cm. Verdeel ze over de bakplaat. 

 

Tip: de broodjes worden een stuk groter als je ze bakt! Zorg dus dat ze niet te dicht op elkaar liggen. Ik had 2 bakplaten nodig.

 

Verwarm de oven voor op 240 graden.

 

Laat de broodjes op de bakplaat nog 20 minuten rijzen onder een doek.

 

Smeer vervolgens de broodjes in met wat amandelmelk en bestrooi met de kaneelsuiker of parelsuiker.

 

Na 8 min zijn je vegan kaneelbroodjes klaar! 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Highlights
Please reload

Archief
Please reload

Categorie
Please reload

Get in touch
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Pinterest Icon