Vegan kokossoep met mihoen

Deze kokossoep met mihoen maakten wij niet zomaar. Nee! De Nederlandse Vereniging van Veganisten  vroeg ons of wij interesse hebben om 4 keer per jaar een recept aan te leveren voor het Vegan Magazine. En of wij dat hebben!

 

Praktische info

Moeilijkheidsgraad: **

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 30 min

 

This is how we do it

 

Snijd de knoflook, rode peper en bosui fijn. Was en snijd de paksoi en paprika in repen.

 

Zet een soeppan met olie op het vuur en bak hier de knoflook, rode peper en bosui 2 minuten in aan. Voeg vervolgens de laos en het lemon grass toe en laat het nog 2 minuten bakken.

 

Doe de paprika en de paksoi bij het kruidenmengsel en bak ongeveer 5 minuten. Blus het met de kokosmelk af en voeg vervolgens ook 1 liter water en de bouillonblokjes toe. Breng het geheel aan de kook.

 

Wanneer de soep kookt voeg je de mihoen toe en kook je deze 5 minuten mee. Als laatste voeg je het sap van de limoen, sojasaus, taugé en eventueel een snufje peper en zout toe.

 

Verdeel de soep over 4 kommen en top af met de koriander en de sesamzaadjes.

 

Tip: heerlijk met naanbrood!

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Highlights
Please reload

Archief
Please reload

Categorie
Please reload

Get in touch
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Pinterest Icon