Vegan scones met blauwe bes

Mijn verslaving voor scones begon een jaar of 10 geleden toen ik voor het eerst met mijn zus meeging naar de Bakkerswinkel in het Westerpark. Die scones, o.my.god. Zo goddelijk lekker! Nu wilde ik zelf een eigen variant maken, maar dan wel graag vegan. Dus kwam ik uit op deze scones met blauwe bes en amandelmelk!

 

Praktische info

Moeilijkheidsgraad: *

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 20 min

 

This is how we do it

Verwarm de oven voor op 180 graden.

 

Meng het bakmeel samen met de kokosbloesemsuiker, de amandelmelk, de kaneel en het zout in een kom. Blijf kneden tot het nog een klein beetje plakkerig is. Is het nog te nat? Doe er dan nog wat meel bij. Pas op dat het niet te droog wordt!

 

Was de blauwe bessen, laat ze even goed uitlekken en roer ze dan door het beslag heen.

 

Leg wat bakpapier op een bakplaat. Vorm van het beslag 8 balletjes en verdeel deze over de plaat. Smeer eventueel nog wat amandelmelk over de scones en strooi er nog wat kokosbloesemsuiker overheen.

 

Bak de scones in ongeveer 20 minuten goudbruin. Strooi er nog wat kaneel overheen.

Eet smakelijk!=) 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Highlights
Please reload

Archief
Please reload

Categorie
Please reload

Get in touch
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Pinterest Icon