Vegan tortillasoep

Van mijn vriendinnetje Jara kreeg ik het boek Vegan Eat van koks Shannon Martinez & Mo Wyse cadeau. Twee dames die een vegan restaurant runnen in Australië. En dit boek staat echt vol geweldige recepten! Wat ik mooi vind, is dat chef Shannon niet altijd vegan eet, maar dus wel hard aan best doet om mensen te laten proeven hoe lekker vegan eten kan zijn. Daarbij staan er recepten in die niet onnodig ingewikkeld zijn en voor iedereen te maken. Kijk, daar houden we van!

 

Een recept wat mij meteen opviel was de Sopa de Tortilla. Dus dook ik de keuken in om het uit te proberen en het met jullie te delen!

 

Praktische info

Moeilijkheidsgraad: **

Aantal personen: 4 -6

Bereidingstijd: 20 min

Wachttijd: 30 min

 

This is how we do it

Snij de paprika, ui en de Jalapeño peper fijn. En snij 2 reepjes van de schil van de sinaasappel. 

 

Verwarm de olie in een grote pan en voeg de paprika, ui, Jalapeñopeper en wat zout toe en bak ze tot ze zacht zijn.

 

Pers de knoflook boven de pan uit en voeg ook het komijnzaad, kaneel en het paprikapoeder toe en bak ze ongeveer 30 seconde mee.

 

Voeg de tomatenblokjes, bouillion, maiskorrels, bonen, oregano, laurierblaadjes, sinaasappelschil en geraspte limoenschil toe. Roer de soep goed door en laat deze 30 minuten op laag vuur pruttelen.

 

Roer het limoensap, de koriander en wat zout en peper door de soep.

 

Verhit wat olie in een koekenpan en bak hier de tortilla's in tot ze knapperig zijn.

 

Verdeel de soep over de kommen en garneer met avocado en de tortilla reepjes.

 

Eet smakelijk! =)

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Highlights
Please reload

Archief
Please reload

Categorie
Please reload

Get in touch
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Pinterest Icon