Vegetarische Sandwiches

 

Weet jij soms ook even niet wat je op je brood moet doen als vegetariër? Zelf zit ik regelmatig op werk aan de lunchtafel te denken dat ik wel eens wat anders dan kaas of humus lust. Dus toen Jolijn en ik een aantal weken geleden de Paastafel dekten, maakten wij vegetarische sandwiches om je vingers bij af te likken. Een recept is dit niet , maar wel inspiratie voor op je brood!


Praktische info

Moeilijkheidsgraad: *

Aantal personen: 1 (per broodje)

Bereidingstijd: 20 min

 

This is how we do it

#1: Sandwich met verse geitenkaas en peer

De eerste sandwich beleggen we met geitenkaas en peer. Zelf kies ik voor geitenkaas blanc, de peer maakt het namelijk al zoet genoeg! Snijd de peer in reepjes en doe deze met de geitenkaas op een kant van je brood. Druppel hier wat vijgen-dadel azijn en rucola overheen en leg hier een plak brood bovenop. Wij gebruiken hiervoor het azijn van Foodelicious, een aanrader!

 

#2 Sandwich met mozzarella, tomaat, pesto, oregano en basilicum

Broodje nummer 2 is vrij bekend, maar dat maakt het niet minder lekker. Kies voor verse pesto of - nog beter - maak deze zelf! Snijd de tomaat en mozzarella in plakjes en verdeel ze over een kant van het brood. Strooi er wat oregano en basilicum overheen en leg er een plak brood bovenop. 

 

#3 Brood met avocado en gebakken ei

Het laatste vegetarische broodje is easy peasy. Zet een koekenpan met olie op het vuur en bak een eitje en laat de dooier heel. Prak ondertussen een halve avocado op je brood en leg het eitje erboven op. Wat peper en zout erover en klaar!

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Highlights
Please reload

Archief
Please reload

Categorie
Please reload

Get in touch
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Pinterest Icon