Vegetarische Sushi donuts

Wij zijn gek op sushi. Wat zeg ik, verslaafd! Maar goed, wie niet tegenwoordig. Wil je een keer zelf sushi maken, maar heb je geen zin om uren in de keuken te staan? Maak dan deze vegetarische sushi donuts!

 

Praktische info

Moeilijkheidsgraad: **

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 20 min

Wachttijd: 25 min

 

This is how we do it

Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Let bij de sushi rijst goed op dat je de deksel niet van de pan haalt tijdens het koken!

 

Als de rijst gaar is laat je deze nog 15 minuten met de deksel op de pan staan.

 

Ondertussen snijd je de komkommer, wortel, avocado en radijs in dunne plakjes.

 

Schep de rijst over in een kom, verwarm de wijnazijn met wat zout in een steelpannetje en meng dit met de rijst. Doe hier ook alvast een scheutje soja doorheen.

 

Je kan net zo’n donut maken als wij, maar net zo makkelijk is het om de rijst, komkommer, wortel, avocado en radijs te verdelen over 4 nori vellen. Strooi hier vervolgens de sesamzaadjes overheen en rol de vellen op.

 

Ben je net als ons gek op sojasaus? Dip de rollen dan nog in wat extra soja zoals je ook met sushi doet!

 

Eet smakelijk =)

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Highlights
Please reload

Archief
Please reload

Categorie
Please reload

Get in touch
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Pinterest Icon