Vegetarische kippensoep

De grauwste maand van het jaar is bijna aangebroken. Zelf vlucht ik daarom volgende week direct naar een warmer oord, maar als je in ons koude kikkerlandje blijft heb je iets nodig om op te warmen! En met de kipstuckjes van de vegetarische slager, maak je heerlijke vegetarische kippensoep!

 

Praktische info
Moeilijkheidsgraad: *
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 20 min

Wachttijd: 10 min
 

This is how we do it

Snijd de bosui, knoflook en rode peper fijn en was en snijd de paksoi.

 

Zet een soeppan met olie op het vuur en bak hier de knoflook, rode peper en bosui 2 minuten in aan. Voeg vervolgens de laos en het lemon grass toe en laat het nog 2 minuten bakken.

 

Doe de paksoi en de paddenstoelen bij het kruidenmengsel en bak ongeveer 5 minuten. Blus het met de kokosmelk af en voeg vervolgens ook 1 liter water en de bouillonblokjes toe. Breng het geheel aan de kook.

 

Verwarm ondertussen olie in een koekenpan en bak hier de vegan kipstuckjes goudbruin in.

 

Wanneer de soep kookt voeg je de mihoen toe en kook je deze 5 minuten mee. Als laatste voeg je het sap van de limoen, sojasaus eventueel een snufje peper en zout toe.


Verdeel de soep over 4 kommen en top af met de koriander

 

Eet smakelijk! =)

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Highlights
Please reload

Archief
Please reload

Categorie
Please reload

Get in touch
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Pinterest Icon