Vegetarische sushi bowl met Luche flakes

De sushi bowl is al een tijdje populair. Meestal wordt deze bowl gemaakt met nori vellen, maar veel makkelijker is het met de Luche flakes van Mas Newen. Dit zeewier is mild van smaak, want het is gewassen in zoet water. Je kunt hier een handje van over elk gerecht strooien, zelfs over je yoghurt of in een gezonde shake!

 

Praktische info

Moeilijkheidsgraad: **

Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 30 min

 

Benodigdheden: spirelli (heb je deze niet gebruik dan een kaasschaaf)

 

This is how we do it

Breng een pan met water aan de kook, gooi de rijst erbij en bereid deze zoals aangegeven op de verpakking. 

 

Snijd de tofu en gember in stukjes en bak deze met wat kurkuma erover knapperig in een koekenpan. Ondertussen haal je de wortel door de spirelli en snijd je de avocado, komkommer en bosuitjes klein. 

 

Meng wat sojasaus met sesamolie, het sap van een halve limoen en een teentje knoflook (geperst) in een kom.

 

Verdeel de rijst en alle ingrediënten over 2 kommen. Schenk de saus eroverheen en strooi de Luche flakes en wat sesamzaadjes over het geheel.

 

Eet smakelijk!

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Highlights
Please reload

Archief
Please reload

Categorie
Please reload

Get in touch
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Pinterest Icon