Vijgenbrood met noten

Weer zo'n fijne voor tussendoor: het vijgenbrood. Lekker om mee te nemen naar je werk, voor onderweg, of gewoon bij een borrel met een stuk kaas erop!

 

Praktische info:

Moeilijkheidsgraad: *

Aantal personen: 8

Bereidingstijd: 20 min
Wachttijd: 30 minuten

 

Extra benodigdheden: staafmixer of keukenmachine en bakpapier

 

This is how we do it

 

Verwarm de oven voor op 175 graden en leg het bakpapier in een cakevorm.

 

Pers de sinaasappel uit.

 

Kook 80 ml water doe het in een kom, voeg hier het sinaasappelsap aan toe en leg hier de vijgen in zodat ze een paar minuten kunnen weken. Houd 2 vijgen apart als topping!

 

Gooi het mengsel in een keukenmachine of gebruik een staafmixer om het fijn te malen tot er een pasta ontstaat.

 

Voeg het amandel- en speltmeel toe en meng het goed door elkaar.

 

Meng in een aparte kom de eieren, het bakpoeder en wat zout door elkaar en voeg een scheutje olie toe. Gooi de eieren bij het vijgenmengsel en roer het goed door.

 

Breek of snijd de noten in stukjes en roer deze door het vijgenmengsel.

 

Verdeel het mengsel over de cakevorm, snijd de 2 overgebleven vijgen in plakjes en leg deze boven op het brood.  

 

Bak het vijgenbrood voor ongeveer 30 minuten.

 

Eet smakelijk!=)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Highlights
Please reload

Archief
Please reload

Categorie
Please reload

Get in touch
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Pinterest Icon