Vijgenbrood met noten


Weer zo'n fijne voor tussendoor: het vijgenbrood. Lekker om mee te nemen naar je werk, voor onderweg, of gewoon bij een borrel met een stuk kaas erop!

Praktische info:

Moeilijkheidsgraad: *

Aantal personen: 8

Bereidingstijd: 20 min Wachttijd: 30 minuten

Extra benodigdheden: staafmixer of keukenmachine en bakpapier

This is how we do it

Verwarm de oven voor op 175 graden en leg het bakpapier in een cakevorm.

Pers de sinaasappel uit.

Kook 80 ml water doe het in een kom, voeg hier het sinaasappelsap aan toe en leg hier de vijgen in zodat ze een paar minuten kunnen weken. Houd 2 vijgen apart als topping!

Gooi het mengsel in een keukenmachine of gebruik een staafmixer om het fijn te malen tot er een pasta ontstaat.

Voeg het amandel- en speltmeel toe en meng het goed door elkaar.

Meng in een aparte kom de eieren, het bakpoeder en wat zout door elkaar en voeg een scheutje olie toe. Gooi de eieren bij het vijgenmengsel en roer het goed door.

Breek of snijd de noten in stukjes en roer deze door het vijgenmengsel.

Verdeel het mengsel over de cakevorm, snijd de 2 overgebleven vijgen in plakjes en leg deze boven op het brood.

Bak het vijgenbrood voor ongeveer 30 minuten.

Eet smakelijk!=)

#vijgenbrood

Highlights
Archief
Categorie
Get in touch
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Pinterest Icon