Vijgencompote

Gerda? Bep? Heb jij nog compote in de voorraadkast? Komproen'n? Nee, Compote! Van met die vruchten en suiker doen op water in een potje met een weck... weckdingsel erop.

 

Ben je net als wij groot fan van de Jeugd van Tegenwoordig, dan komt bovenstaande tekst je vast bekend voor. In ieder geval hebben wij dit de afgelopen weken niet meer uit ons hoofd gekregen na het maken van deze heéélijke vijgencompote!

 

Wij gebruikten de vijgencompote voor op onze borrelplank, maar ook op een gewoon broodje kaas smaakt het niet verkeerd.

 

Praktische info

Moeilijkheidsgraad: *

Bereidingstijd: 10 minuten

Wachttijd: 30 minuten

 

This is how we do it

Snijd de vijgen en de ui fijn. Doe deze in een steelpannetje en voeg hier het kaneel en het rode wijn azijn aan toe.

 

Breng het geheel aan de kook en laat het 30 minuten op laag vuur staan tot de vijgen helemaal zacht zijn geworden.

 

Laat de vijgencompote afkoelen en snoepen maar!

 

Eet smakelijk =)

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Highlights
Please reload

Archief
Please reload

Categorie
Please reload

Get in touch
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Pinterest Icon