Yumler canteen

Het oorspronkelijke plan was het maken van een app met bezorgservice, maar toen de oprichters een enorme ruimte over bleken te hebben in het pand op de Jan Eef besloten ze hier een stadskantine van te maken. Lucky for me and for you, want bij Yumler zit je prachtig en eet je heerlijk voor een kantine prijs.

Wie, wat, waar? Yumler

Adres: Jan Evertsenstraat 747, Amsterdam

Contact: 020 411 8332

Prijs diner: tussen de €5,00 - €12,00

Openingstijden: Maandag t/m woensdag: 10:00–21:00 Donderdag & vrijdag: 10:00 - 23:00

Zaterdag: 11:00–23:00 Zondag: 09:00–01:00

Hippe stadskantine Yumler zit in een enorm ruim prachtpand aan het eind van de Jan Eef, net onder de snelweg door. Bij het woord kantine denk je wellicht al snel aan de kleffe broodjes die je tijdens je middelbare schooltijd at - of misschien nog steeds op kantoor eet -, maar van kleffe broodjes is hier geen sprake.

Bij binnenkomst komt er een lieve dame naar ons toe om ons het concept uit te leggen. Ze is enthousiast en heeft een lach waar ik meteen blij van word. Ze legt uit dat je bij Yumler bestelt aan de bar. In principe komt alles tegelijk, maar als we aangeven graag het brood wat eerder te krijgen om te zorgen dat de Tai Tai van Oedipus niet te hard aankomt, is dit geen probleem.

De yoghurtdip, die je bij het platbrood krijgt, is trouwens echt goddelijk. Ik heb geprobeerd het recept te ontrafelen maar de chef wil dit denk ik geheim houden. Het antwoord was namelijk yoghurt, karnemelk en kruiden. Welke kruiden dit dan zijn moet ik maar gaan testen...

We kiezen daarnaast voor een Gevulde Geroosterde Pompoen met kikkererwtensalsa, spinazie & pinda's en een Linzen salade met cavolo nero, haricot verts, koolrabi, gebakken halloumi & saliedressing.

We sluiten de tent af en krijgen als bedankje een zak popcorn van het hippe merk Proper Corn mee. Wisten ze dat dit mijn favoriete snack is, of is het gewoon toeval? In ieder geval mooie reclame voor de sponsor van de tent.

Wat ik leuk vind aan Yumler is dat het, ondanks dat het een hip ingerichte plek is, wel echt voelt als een plek voor iedereen. Niet alleen voor jong hipster Amsterdam. En wat dus ook mooi is, is dat ze vanaf heden bezorgen! Dus wil je thuis meer vegetarisch eten, dan kan je je eten ook bestellen. Wel eerst alleen in Nieuw-West, maar ik gok dat dit zich snel uitbreidt. In ieder geval is Yumler zeker de moeite waard om een bezoekje te brengen voor een makkelijke, maar zeker lekkere vegetarische hap!

#YumlerCanteen #vegetarischegerechten #vegahotspot

Highlights
Archief
Categorie
Get in touch
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Pinterest Icon