Aloha Rotterdam


Wat vroeger een wildwaterbaan was, is tegenwoordig omgetoverd tot een van de nieuwste hotspots in Rotterdam: de Alohabar. Een unieke plek waar de authenticiteit van het zwembad nog terug te zien is, door bijvoorbeeld de glijbaan en de paden van de wildwaterbaan. Brings back memories! Maar goed, zwemmen kan je er niet meer. Dit keer was ik er om te proeven of deze nieuwe bestemming zijn vruchten heeft afgeworpen.

Wie, wat, waar? Aloha Adres: Maasboulevard 100, Rotterdam

Contact: +31 (0) 10 210 8170 / info@alohabar.nl

Prijs: €15 - €20

Openingstijden:

zo t/m do: 12:00 - 23:00

vri & za: 12:00 - 1:00

Wat trok mij naar de Aloha?

Naast de unieke locatie gaf het concept mij ook goede hoop. Bij Aloha worden unieke gerechten geserveerd met lokale producten en ingrediënten. Sommige producten komen uit het eigen pand en zelfs uit een eigen moestuin. Eigen pand? Jazeker, want er is nog veel meer te ontdekken in op deze locatie. Een groot deel van het zwembad wordt namelijk gebruikt als Rotterzwam, waar grote hoeveelheden oesterzwammen worden geproduceerd.

Oke, genoeg over het concept en de locatie. Let’s eat!

We begonnen ons diner buiten in de zon met een aantal voorgerechtjes en een fles wijn. Hier kan ik kort en krachtig over zijn: helemaal goedgekeurd. Vooral de slawraps met kebab van oesterzwammen vond ik erg lekker en bijzonder. Deze wraps kon je zelf vullen met de oesterzwammen, nootjes, salade en saus.

Helaas koelde het snel af en moesten we het mooie uitzicht over de Erasmusbrug inruilen voor een plekje binnen. Gelukkig konden we ons diner hier uitgebreid voort zetten. Niet alles op de kaart is vegetarisch, maar er is keuze genoeg! Van de vijf hoofdgerechten zijn er twee vega en dit zijn ook nog eens niet de standaardgerechten die je bij de meeste restaurants krijgt. Ik koos voor de pompoencurry met rozijnen, gefrituurde kikkererwten, chai-yoghurt, gegrilde pita en frisse linzensalade. De pita had wat mij betreft wat knapperiger gemogen, maar voor de rest was het om je vingers bij af te likken! Een variant zal zeker binnenkort online volgen.

Daarnaast bestelde we nog twee bijgerechten: gecarameliseerde peentjes met gepofte knoflookdip en geschaafde rauwe broccoli met green goddes en avocado. Beide heerlijk!

Na het hoofdgerecht ontstond er een heftige discussie over het dessert. Nemen of niet? Uiteindelijk besloten we het bij een koffie te houden. Je denkt ‘simpel’, maar nee ook de koffie kent een uniek verhaal.

Het koffieconcept: wat ze beloven?

Dat ze alleen koffie verkopen van de beste plantages, waarbij de koffie tot stand is gekomen met respect voor boer en natuur. Ze werken met koffie van kleine oogsten, waardoor de koffie’s regelmatig wisselen en er nieuwe smaken worden ontdekt. In 2016 won Aloha zelfs de prijs voor Beste Koffieconcept 2016. In de koffiebranderij experimenteren ze namelijk met het toepassen van zowel gewone koffie als koffie afval.

Dit bij elkaar opgeteld beloofd wat dacht ik. Dus bestelde ik als dessert een lekkere cappuccino…. Misschien dat deze ‘kleine oogst’ net verkeerd was, maar ik vond het echt niet te drinken. Helaas, eerste minpuntje voor Aloha!

What to tell a friend? Als ik Aloha kort moet samenvatten zou ik zeggen dat het een unieke locatie is, met hele originele gerechten die ook nog eens om te smullen zijn. De wijn zou ik zeker aanraden, maar de koffie zou ik even overslaan..

#aloha #bar #restaurant #vega #bio

Highlights
Archief
Categorie
Get in touch
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Pinterest Icon