Andijviestamppot met radijs


Stamppot, een van de gerechten waarbij velen het lastig vinden om dit smakelijk te maken zonder vlees. Nieces dook de keuken in en kwam tot de conclusie dat ook deze Hollandse pot met een beetje creatief denken heerlijk is als vegetarische hap!

Praktische info

Moeilijkheidsgraad: *

Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 30 min

Extra benodigdheden: -

This is how we do it

Schil de aardappelen, snijd deze in stukjes en breng ze in een pannetje water aan de kook. Laat ze ongeveer 10 minuten staan. In ieder geval tot je makkelijk door de aardappel kan prikken.

Ondertussen bak je de vegetarische spekreepjes in een pan en snijd je de radijsjes en ui in stukjes. Zijn de spekjes bijna klaar? Gooi dan de ui in de pan erbij en laat deze even meebakken. In een aparte pan bak je de pijnboompitten op een laag vuur tot ze licht geroosterd zijn.

Wanneer de aardappelen gaar zijn giet je deze af. Gooi er een scheutje melk en een klontje boter bij en prak de aardappelen fijn. Als je de aardappelen tot puree hebt gestampt voeg je de andijvie, radijs, ui, de vegetarische spekjes en wat peper en zout toe. Meng het geheel goed door elkaar en strooi er een handje parmezaan en pijnboompitten overheen.

Eet smakelijk!

#vegetarischeandijviestamppot #vegetarischehap #andijviestamppotmetradijs

Highlights
Archief
Categorie
Get in touch
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Pinterest Icon