Restaurant Arles

Culinair en toch casual. Dat omschrijft voor mijn gevoel precies restaurant Arles in de Amsterdamse Pijp. De naam doet je vast al vermoeden dat de keuken Frans is. Zo ook de chefkok die zijn roots in het Franse plaatsje heeft. Wil je knus dineren en genieten van verrukkelijk eten voor een schappelijke prijs? Dan ben je bij Arles aan het goede adres.

Wie, wat, waar?

Arles Adres: Govert Flinckstraat 251, Amsterdam

Contact: 020 679 8240

Prijs: 3 gangen voor €34,00

Openingstijden: dinsdag t/m donderdag: 18:00 - 01:00 vrijdag & zaterdag:

18:00 - 03:00

Alle gerechten bij Arles hebben een vaste prijs. Voor een entree betaal je €10,00, hoofdgerechten zijn €22,00 en desserts €8,00.

Of je neemt gewoon alle 3 de gangen zoals wij, dan betaal je €34,00, meer dan fatsoenlijk lijkt mij. Zelf koos ik de vegetarische gerechten van de kaart maar mocht je iets anders wensen, de keuken past zich graag voor je aan.

We beginnen met

Om te starten koos ik voor de Velouté (romige soep) met topinamboer, geitenkaas en hazelnoot. Hoewel de smaak goed was, was het gerecht mij iets te zwaar. Maar dat is voorkeur. Mijn gezelschap koos ook voor een vegetarische hap en nam de paddenstoelen met ei en parmezaan. Mmm.

Mijn volgende gang was een bietenrisotto. Dit gerecht verraste mij enorm, want bietjes zijn zeg maar niet helemaal mijn ding. Maar de chefs van Arles hebben mij weten verwonderen.

Mijn Franse vriendin kon het recept van de oma van chefkok Numa niet weerstaan, dus als dessert kozen wij voor Riz au lait met karamel, vanille en noten.

De huiselijke sfeer, de smaakvolle gerechten en de zeer schappelijke prijzen maken dat ik zeker terug ga!

#Fransekeuken #DepijpAmsterdam #ArlesAmsterdam #Amsterdam

Highlights
Archief
Categorie
Get in touch
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Pinterest Icon