Aubergine caprese

Je kent 'm wel: de authentieke salade caprese met tomaat, mozzarella en basilicum. Maar wist je dat je ook een aubergine kunt vullen met dit heerlijke Italiaanse trio? Dit ziet er niet alleen prachtig uit op tafel, maar is ook nog eens om te smullen!
Praktische info
Moeilijkheidsgraad: **
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 15 min
Wachttijd: 45 min
This is how we do it
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de aubergine in de breedte in, alsof je het in plakjes snijd, maar laat het nog ongeveer 0,5 cm aan elkaar zitten. Zo snijd je de hele aubergine in.
Meng de olijfolie, oregano, peper en zout met elkaar. Wrijf met een kwastje het mengsel tussen alle sneden in de aubergine.
Snijd de mozzarella en vleestomaat in dunne plakjes.
Vul de aubergine door de plakjes tomaat en mozzarella en de blaadjes basilicum om en om in de insneden te stoppen. Dit doe je tot alle insneden gevuld zijn.
Doe de aubergine voor 45 minuten in de oven.
