Aubergine Stoofpot


De Noord Afrikaanse keuken is absoluut één van mijn favorietjes. Marrokaans, Algerijns of Libanees, je kan mij ervoor wakker maken. Zo verraste mijn vriendinnetje Daisy - die overigens heeeerlijk kan koken - mij laatst met deze vegetarische Aubergine stoofpot. Dit recept komt dus niet uit eigen hoofd, maar omdat het zo smullen was, deel ik het graag. Daarbij is het niet alleen vega maar ook vegan proof!

Praktische info

Moeilijkheidsgraad: **

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 20 min

Wachttijd: 20 min

This is how we do it

Snijd de knoflook, ui en rode peper fijn en hak de aubergine en zoete aardappel in kleine blokjes van ongeveer een centimeter.

Verwarm een stoofpan met wat olijfolie en fruit hier de uitjes en knoflook in tot ze glazig zijn. Voeg dan de ras el hanout, kaneel en het zout toe en meng dit 1-2 minuten met de uien.

Doe dan de aubergine, rode peper en zoete aardappel in de pan en bak deze 2-3 minuten mee. Vervolgens voeg je ook de tomaten, kokos melk, tahini, harissa, cayenne pepper, rozijnen en honing toe.

Roer het geheel goed door en doe de deksel op de pan. Wacht 15-20 minuten en voeg, mocht je het nodig vinden, eventueel wat zout en peper toe. Wanneer je de zoete aardappel door kunt prikken, is je vegetarische stoofpot klaar!

Tip: heerlijk in combinatie met couscous of naanbrood om mee te dippen!


Highlights
Archief
Categorie
Get in touch
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Pinterest Icon