Avocado gevuld met ei


Het is even goed passen en meten. Al helemaal als je zo handig bent als Jolijn en ik, want het eerste eitje lag meteen op de grond. Maar toch is de avocado met ei (met wat goede voorbereiding) een smakelijk ontbijt waar je niet al te lang mee bezig bent. En dat is belangrijk als jij net zoals ik, altijd opstaat met honger.

Praktische info:

Moeilijkheidsgraad: **

Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 10 min

Wachttijd: 20 -25 minuten

Extra benodigdheden: aluminiumfolie + bakpapier

This is how we do it

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de avocado's doormidden en haal de pit eruit. Afhankelijk van de grootte van de pit en je eieren, lepel je het gat in de avocado verder uit. Wij moesten nog best wat avocado weghalen. Tip: als je net zoveel avocado weghaalt als wij, bewaar het dan voor een smoothie of maak er guacamole van!

Rol vervolgens wat aluminiumfolie op en vouw hier een cirkel van. Hier zet je de avocado's op voor je het eitje erin doet zodat ze niet omvallen.

Plaats wat bakpapier op de bakplaat, leg hier de houders van aluminium op en leg hier de avocado's in.

Vervolgens breek je de eitjes open en doe je deze in de avocado's. In de oven zetten en wachten maar! Na ongeveer 20 - 25 minuten zijn de avocado's klaar. Kijk zelf tussendoor even in de oven om te kijken of de eitjes hard genoeg zijn naar jouw smaak.

Heerlijk met wat zwarte sesamzaadjes, bosui en peterselie!

#Avocadogevuldmetei #ontbijt

Highlights
Archief
Categorie
Get in touch
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Pinterest Icon