BAK restaurant

'Babe ik neem je mee uit eten. Heb je nog voorkeur voor een plek?', vraagt mijn vriendinnetje Claire. En ja die heb ik, maar gezien het toch wel iets hogere prijskaartje dan doorgaans, durf ik niks te zeggen. Een paar dagen later zegt ze:' Weet je waar ik heen wil, naar BAK!'. Iets met telepathie denk ik.

Wie wat waar?

BAK Amsterdam

Adres: Van Diemenstraat 408, Amsterdam

Contact: 020 7372 553

Prijs: 6 gangen menu voor €50

Openingstijden: woens t/m vrij van 18:30 - 01:00 en zat & zon van 12:30-01:00

80% groenten

Waarom dit restaurant zo hoog op mijn lijstje stond? Omdat:

1. Ze koken bij BAK voor 80% met groenten, dus de kans op een menu met speciale vegetarische gerechten is groot;

2. Ze een vast menu hebben. Er is geen à la carte. Top, surprise me;

3. BAK zich bevindt in een oud pakhuis.

Na aangebeld te hebben - wanneer bel je nou aan bij een restaurant?!- en het pakhuis binnen te gaan, kom ik na een aantal trappen aan bij BAK. Wauw deze locatie. Mag ik hier wonen? Met doorkijkjes op de Amsterdamse Houthavens en Noord heb je een prachtig uitzicht.

Claire en ik gaan - na het maken van wat foto's - zitten en krijgen het schattig opgemaakte menu voor ons. Het meisje dat ons helpt is echt onwijs vriendelijk en binnen no time staat de wijn en onze 1e amuse op tafel.

Het menu

Vervolgens krijgen we de eerste gang. Aubergine, tomaat en basilicum. De tomaten komen uit Osdorp wordt ons verteld, en die zijn lekker!! Kunnen ze die niet ook bij de appie verkopen? Wat een smaak, geweldig. Het gerecht is schitterend om te zien en zou je bijna niet willen eten. Maar na een hap denk ik wel anders;)

Tussendoor krijgen we brood waarvan het meel nog gemalen is in de molen en bruine boter om erop te smeren. Mmmm. Daarna volgt de Biet met bramen en cantharellen. Hallo, hoe is het mogelijk om zoiets moois te knutselen? Daarbij was dit gerecht ook weer om je bord bij af te likken zo lekker.

Als derde gang serveert BAK ons witte bonen met meloes ui en gepofte knoflook. Geen woorden nodig. Waar normaal de heilbot volgt in het menu gaan wij uiteraard voor alleen vegetarisch en krijgen we palmkool, met appel, radijsje en saus van eekhoorntjesbrood.

Dan volgt het eerste toetje. En we moeten bekennen, dit is niet echt ons ding. Ijs van komkommer, met verveine, zuring en karnemelk. Het ziet er weer prachtig uit, maar de smaak nee. Dat is niks voor mij!

Gelukkig staan er twee toetjes op het menu en is wat volgt super jammie. Mais, melk en karamel. Wij zijn verzadigd.

What to tell a friend?

Ga naar BAK en laat je verrassen door de chefs. Als vegetariër - en ook als alleseter- is dit een restaurantje om af te vinken van je lijstje! Wij vonden het echt geweldig. Het uitzicht op de haven, de fijne service en vooral de mega smakelijke, prachtige feestjes op je bord. Ik heb er zo lekker gegeten! Aan het team van BAK: Ik kom terug, hungry for more.

#RestaurantBAK #BAKamsterdam #vegetarischehotspot #hotspotAmsterdam

Highlights
Archief
Categorie
Get in touch
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Pinterest Icon