Banana cake

Deze cake komt de laatste tijd vaak voorbij. Wij hebben om eerlijk te zijn ook een aantal receptjes uitgeprobeerd, maar dit liep niet altijd uit op een succes. Uiteindelijk kwamen wij van al dat proberen tot deze top variant! Geen plakkerige cake, maar heerlijk luchtig. Het fijne is dat je aan dit basisrecept zelf toe kan voegen wat jij lekker vindt. Ik deel het dan ook graag met je!

 

Praktische info

Moeilijkheidsgraad: *

Aantal personen: 8-10

Bereidingstijd: 10 min

Wachttijd: 45 min

 

Extra benodigdheden: Cakevorm en staafmixer

 

This is how we do it

Verwarm de oven voor op 180 graden.

 

Doe de bananen en eieren in een kom en meng het met de staafmixer tot een glad geheel.

 

Voeg het speltmeel, bakpoeder, kaneel, speculaaskruiden en een snufje zout toe aan het geheel en pureer weer met de staafmixer tot er een egaal mengsel ontstaat.

 

Roer met een lepel de rozijnen en gemengde noten door het beslag heen.

 

Giet het beslag in een ingevette cakevorm en zet de cake voor 45 minuten in de oven. Eventueel kan je als garnering nog wat plakjes banaan en stukjes noot bovenop de cake leggen.

 

Wanneer de cake uit de oven komt strooi je de kokosrasp eroverheen als garnering.

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Highlights
Please reload

Archief
Please reload

Categorie
Please reload

Get in touch
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Pinterest Icon