Benji's Amsterdam

Begint je weekend, ben je ziek. Dat is natuurlijk helemaal k*t. Maar wat doe je als je nichtje - huisgenoot, draak van een blogpartner - geslaagd is voor dr studie? Het vieren! En wat is een betere manier om iets te vieren dan lekker eten? Juist, die is er niet. Dus neusje snuiten, het koppie om en gaan met die banaan voor een lunch bij Benji's. Hoe dat uitpakte? Voelde mij meteen weer beter!

Wie wat waar?

Benji's

Adres: Wibautstraat 196, 1091 Amsterdam

Contact: 020 223 8787

Prijs: tussen de €6,- & €9,5 voor een bun of salade

Openingstijden: dins t/m zon 08:00 - 17:00

Even voorstellen

Mijn neefje (of beter gezegd ons) wees mij een tijd geleden al op deze plek die opgezet is door het broertje van een vriendje van hem. Wat dan ook weer het broertje is van een meisje dat bij mij op de basisschool zat. Volg je het nog?

Bij binnenkomst denk ik hem direct te herkennen achter de bar. Toch maar even vragen dan? 'Klopt, het dat jij het broertje bent van...?'. Met een brede lach en een stevige hand hoor ik: 'Wat grappig dat je me herkent! Ja, ik ben Thomas. Tof dat je bij ons langs komt!'. Vervolgens bestel ik het eten: een buratta bun voor mij en een buddha bowl voor die kleine.

Hangry status

Onderweg naar Benji's was de honger al toegeslagen. Nu geef ik mijn slechte eigenschappen niet graag bloot, maar als ik honger heb, dan word ik echt venijnig. Ken je dat gevoel dat je gewoon zo veel trek hebt dat je niet meer kan focussen op het gesprek? Naja, dat gevoel deelden Jolijn en ik dus. First world problems.

Om ons heen starend wachten we dus op ons eten. Suuuuper gezellig zo samen op stap. Gelukkig, het voedsel komt echt mega snel! En dit valt niet tegen. De buratta is zo smeuïg dat 'ie van mn broodje -excuus bun- glijdt. De pesto is duidelijk vers en het brood lekker stevig. Mmm. De bedoeling is om aan elkaar te laten proeven. Maar beide schuiven we gulzig de gerechten naar binnen. Hoe de buddha bowl smaakt weet ik dus niet. Maar als ik Jolijn moet geloven is deze schaal met quinoa, kikkererwten, wortel, rode kool, avocado, komkommer en zoete aardappel en huisgemaakt humus een smakelijk geheel. Overigens zien de borden er ook prachtig uit.

En de koffie... nom nom nom nom! Die is perfect.

Relaxt werkplekje

Na ons marmeren tafeltje te hebben verruild voor een comfortabel zithoekje -dat marmer was mooi voor de foto- zitten we nog even lekker te werken. Waar de tent stampvol was toen we binnenkwamen, wordt het langzamer wat rustig. Ideaal als je nog even aan de slag wilt! Na nog een sapje besteld te hebben, is het bijna 17:00. Time to go.

Bij het afrekenen krijgen we te horen dat de koffies van het huis zijn. Toch leuk wat zo'n praatje kan doen! Altijd twijfel ik of iemand erop zit te wachten, maar bij Benji's blijkt weer dat dit alleen maar gewaardeerd wordt.

What to tell a friend

Gewoon doen. Weinig aan toe te voegen. Veel plantjes, vind ik leuk. Straffe koffie, vers en smakelijk eten met genoeg keus voor de vegetariër en een fijne vent aan het roer.

#BenjisAmsterdam #hotspotAmsterdam #AmsterdamOost #Vegetarischehotspot

Highlights
Archief
Categorie
Get in touch
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Pinterest Icon