Bertmans

In Rotterdam moet je soms best even op zoek naar unieke en leuke plekjes. Een van deze hidden places is Bertmans. Nooit eerder was ik hier geweest, maar ik had er van mijn Rotterdamse vriendinnen al meerdere malen over gehoord. Toen ik een dagje met Esther naar Rotterdam ging, konden we deze hotspot natuurlijk niet overslaan. Het is wel een stukje lopen vanaf Station Blaak, maar wij kunnen uit ervaring vertellen dat deze wandeltocht van 15-20 minuten het meer dan waard is!

Wie, wat waar?

Bertmans

Adres: Zaagmolenkade 15 , Rotterdam

Contact: 010 844 8860 / info@bertmans.nl

Prijs: €7,00 - €12,00

Openingstijden:

Ma t/m vri: 08:45–22:00

Za & zo: 09:30–17:30

Flirty

Toen we rond half 12 in Rotterdam arriveerden begonnen we zonder enige twijfel gelijk aan onze wandeling richting Bertmans. ETEN, was uiteraard het enige waar wij aan konden denken. Toen we eenmaal arriveerden werden we zeer lieflijk ontvangen door een ober die iets teveel met Esther aan het flirten was. Maar, de eerste indruk was goed! Het is niet heel groot, maar daardoor juist knus met een open bar en keuken. We waren trouwens precies op tijd, want we hadden nog vrije keuze voor een tafeltje. Niet veel later stroomden er andere gasten binnen en moesten er zelfs mensen op het terras plaatsnemen. Het was die dag rond de 12 graden met veel wind. Ons niet gezien! Deze hidden place is dus inmiddels niet heel hidden meer. Een tip vooraf: wees op tijd!

Mission impossible

Bij het openen van de menukaart fluctueerden onze gevoelens hevig: van pieken van vreugde naar dalen van keuzestress. Wat ongelooflijk veel lekkers! En het fijne is, Bertmans heeft als uitgangspunt om voor iedereen goed te kunnen koken en daarom hebben ze veel opties voor vega en zelfs vegan gerechten. Gelukkig hebben ze ook gedacht aan een oplossing voor mensen met keuzestress zoals wij: een heuse brunchplatter. Op deze platter worden toast met avocado en een gepocheerd ei, kokosyoghurt, een pannenkoekje van boekweit met cashewsaus en een zadencracker met humus geserveerd. Uiteraard bleef onze bestelling hier niet bij. We namen ook de wentelteefjes van speltbrood, amandelmelk, ei, kaneel, palmsuiker en appel.

Oke, de brunchplatter was lekker en zeker de moeite waard, maar die wentelteefjes!!! We likten letterlijk onze vingers erbij af. Mocht je ook maar in de buurt van Bertmans zijn, moet je die wentelteefjes echt gaan proeven. Ik droom er nu nog steeds van. Nou, dan heeft het wel indruk gemaakt hoor.

We sloten deze heerlijke lunch af met een kopje verveine thee met tijm en citroen.

What to tell a friend?

Deze hotspot heeft zich in onze ogen zeker bewezen. En wat je nu echt aan je vrienden moeten vertellen? Eet de wentelteefjes!!!

#bertmans #rotterdam #lunch #brunch #vegetarisch #wentelteefjes #hotspot #vegan

Highlights
Archief
Categorie
Get in touch
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Pinterest Icon