Bietenfalafel maken


Een tijdje terug at ik een broodje bietenfalafel bij Hendrix Amsterdam. Dit vond ik zo lekker dat ik dacht, dit wil ik op onze blog! Dus dook ik met mijn vriendinnetje Claire de keuken in om onze eigen variant te maken.

Ik moet bekennen dat de airfryer wel een belangrijke hulptroep was bij het gerecht, want gekookte biet is beste lezer, niet het meest bindende product.

Praktische info

Moeilijkheidsgraad: *

Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 20 min

Wachttijd 45

Extra benodigdheden: keukenmachine & airfryer (of een kilo paneermeel en veel geduld)

This is how we do it

Snijd het sjalotje in stukjes bak en deze 2 minuutjes in een pan samen met het komijn- en karwijzaad.

Doe de geraspte biet, het sjalotje, de knoflook, tahin en het citroensap in de keukenmachine en maal het tot een glad mengsel.

Doe het mengsel in een kom en voeg beetje bij beetje het paneermeel toe. Wij hadden echt veel paneermeel nodig om ervoor te zorgen dat het mengsel droog werd. Maak balletjes van het bietenfalafel mengsel, druk deze plat en zet ze even in de koelkast. Zo wordt het wat steviger.

Leg de balletjes 15 minuten in de airfryer. Vervolgens hebben wij ze gebakken in een pan voor een extra knapperig randje!

Heb je geen airfryer? Zorg er dan voor dat je genoeg paneermeel gebruikt en dat je het bietenfalafel mengsel wat langer in de koelkast laat staan. Vervolgens bakken in een goede laag olie!

De falafel is heerlijk op een pita broodjes met avocado, rucola, tomaat, Jalapeño en een zelfgemaakt yoghurtsausje met peterselie en een snufje zout en peper!

#bietenfalafel #vegetarischerecepten

Highlights
Archief
Categorie
Get in touch
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Pinterest Icon