Couscous rolletjes in ijsbergsla

Met oud & nieuw had ik een huisfeestje, waarbij iedereen iets te drinken en te eten meenam. Op tafel werden deze rolletjes gepresenteerd. Ik had het nog nooit gezien, dus dat wekte uiteraard meteen mijn interesse. Helemaal vegan zijn ze, deze couscous rolletjes.
Praktische info
Moeilijkheidsgraad: ***
Aantal rolletjes: ±20
Bereidingstijd: 30 min
Extra benodigdheden: stamppot stamper
This is how we do it
Schil de aardappels en kook ze in 20 minuten zacht.
Doe de couscous in een kom en schenk er kokend water overheen, totdat het net onder staat. Dek af en zet de kom weg.
Snijd de sjalot, knoflook en peterselie heel fijn.
Giet de aardappels af en stamp ze tot puree met de stamper.
Roer de couscous los met een vork en meng dit samen met de tomatenpuree, knoflook, peterselie en sjalot door de aardappels heen. Voeg als laatst een snuf zout en peper toe.
Wanneer alle ingrediënten goed gemengd zijn, kun je rolletjes gaan draaien.
Scheur de vellen van de ijsbergsla en was ze goed.
Rol een couscous rolletje op in een blad ijsbergsla en smullen maar!
