Crèma Catalana

Een paar weken geleden liet ik zien hoe ik op een kookcursus zelf pasta leerde maken. Tijdens deze kookcursus werd niet alleen ik, maar de hele familie aan het werk gezet! Zo maakten mijn vader en tante deze heerlijke crèma Catalana. Een prachtig en origineel Kerstdessert.
Praktische info
Moeilijkheidsgraad: **
Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 20 min
Wachttijd: minimaal een uur
Extra benodigdheden: brander
This is how we do it
Was de sinaasappels goed af en rasp het oranje schilletje eraf.
Doe de room, kaneel, vanille-extract en geraspte sinaasappelschil in een pan en breng
aan de kook. Zodra het kookt zet je het vuur uit en laat je het nog 15 minuten trekken.
Klop de eierdooiers, 30 gram van de suiker, maizena en bloem tot een smeuïg mengsel.
Verwijder het kaneelstokje uit de room en roer de room door het eiermengsel.
Schenk het mengsel terug in de pan en laat 5-6 minuten onder voortdurend
roeren op een laag vuur iets dikker worden.
Verdeel het mengsel over twee vuurvaste schaaltjes. Laat het afkoelen tot kamertemperatuur en zet de schaaltjes dan afgedekt voor minimaal een uur in de koelkast.
Voor het serveren strooi je de overige suiker op de bovenkant van de crème. Karameliseer met de brander het suikerlaagje totdat deze lichtbruin wordt.
