De Vrouw met de Baard

Via Alexander, een vriend en o zo zeer gewaardeerde collega, maakte ik een tijdje terug kennis met Mas en Carl van de Vrouw met de Baard. Als cateringbedrijf zijn ze een klant van onze werkgever en ze hadden een pop up opening. Want -zo het schijnt -er stond een eigen zaak op de planning. Even testen dus, of dat wat ging worden. Gelukkig is er getest en gelukkig werd het wat, want alleen al voor de hartelijkheid van deze eigenaren zou ik keer op keer terugkomen.

Wie wat waar?

De Vrouw met de Baard

Adres: Buiten Brouwersstraat 19h, Amsterdam

Contact: 06 52474445

Prijs: lunch tussen de €6,50 & €13,50

Openingstijden: woens t/m ma 09:00-18:00 + vrijdag t'm 22:00

Van dat eten waarvan je zin krijgt om te reizen

Als ik op een zonnige middag door de Haarlemmerdijk fiets -man man man wat is die straat toch debiel druk-ben ik blij als ik af kan slaan bij de Buiten Brouwersstraat. Rust! Mijn blijdschap wordt nog groter als ik stil sta voor het 'huis' van de Vrouw met de Baard. Kijkend door de blauw geschilderde klapdeuren heb ik het idee dat ik ergens buiten Amsterdam ben. Beetje New York gevoel op de een of andere manier, maar toch ook wat Grieks door het blauw met wit en wat Aziatische sferen..

Lexxie komt aan en na een knuffel van Mas en wat uitleg over wat we het beste kunnen kiezen als vegetariërs, proberen we een keuze te maken. Ik kan je zeggen, dat is knap lastig als je gaat lunchen met werelds grootste chaoot die ondertussen 5 verschillende verhalen aan je vertelt.

Maar de keuze is gemaakt. We gaan voor de Vegetarian Gado Gado salad wrap met Crispy tempeh, kokos pindasaus, spinazie, seizoensgroente, gezouten honing pinda's en pittige mayo. En een frittata met... omg Esther je bent echt de slechtste foodblogger ever. Schrijf nou een keer op wat je eet ipv het meteen in je mond te stoppen.

Maar wat ik zeker niet vergeten ben is de smaak! Want dat Carl en Mas alles zelf maken, ook de sauzen en marinades, dat proef je terug. Van de Gado Gado krijg ik spontaan zin om weer een tripje naar Indonesië te maken. Naast deze happen kan ik ook de huisgemaakte ice tea met basilicum -klinkt gek maar super lekker- zeker aanbevelen.

Een plekje met een hoog heimwee gehalte

En dat komt niet alleen door het eten, maar ook zeker door de heer en vrouw des huizes. Lex en Mas kennen elkaar al langer, dus ze komt geregeld even bij ons kletsen. 'Ben je foodblogger? Hoe doe je dat dan de hele tijd met Instagram? Want ik vind het maar moeilijk hoor, dat elkaar continue lief vinden en hartjes posten.' En ondanks dat ik dat helemaal met je eens ben Mas, wil ik jou en Carl toch wat liefde geven, want wat hebben jullie een ontzettend fijn plekje met onwijs smaakvol eten waar je je vingers van wilt aflikken. En ook als je hen niet kent, dan denk ik dat ze er alles aan doen om je een gevoel van thuis te geven.

What to tell a friend?

Dat een bezoekje aan dit fijne tentje zeker niet mag ontbreken aan je lijstje met vegetarische plekjes in Amsterdam waar je geweest moet zijn. Wat te vieren? Dan kun je hier ook voor private dining terecht. Of voor als je even niet langs kunt en toch een van hun gerechten op je bord wilt hebben: het Soul Food kookboek. En dan ff doorbladeren naar de bloemkool tempura met kokos Besengeh saus, toch Mas?

#VrouwmetdeBaard #HotspotAmsterdam #soulfood

Highlights
Archief
Categorie
Get in touch
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Pinterest Icon