Eten in Antwerpen

Heb je zin in even wat anders, maar wil je niet te lang onderweg zijn? Dan is Antwerpen altijd een goed idee! Aan winkels en fijne eettentjes geen te kort. Dus voor relaxed van terras naar terras hoppen zit je hier goed. Ik moet zeggen, de modus om keihard de beste plekjes te zoeken en veel foto's te maken was niet helemaal aan. Maar desondanks, heb ik toch wat fijne spots gevonden!

Wie wat waar?

Me & my Monkey

Adres: Oever 18, 2000 Antwerpen, België

Contact: -

Prijs koffie: +/- €3,00

Openingstijden: ma t/m zon van 11:00 - 18:00

Ongetwijfeld de beste koffie die ik ooit dronk (en er zitten toch al heel wat bakjes in). Bij Me & my Monkey zijn er ontelbaar veel variaties van koffies om te kiezen. Gezellig knus tentje met lieve eigenaar. En je kan er platen kopen! Als je de straat uitloopt kom je in de Kloosterstraat terecht waar je veel leuke winkeltjes vindt. Mooi plekje dus voor koffie tussen het shoppen door. Je moet toch ergens die energie vandaan halen...

Kaffeenini

Adres: Nationalestraat 114A, 2000 Antwerpen, België

Contact: +32 3 231 83 57

Prijs: €12,50 uitgebreid ontbijt met koffie + verse jus

Openingstijden: ma t/m zat van 8:00 - 19:00

Heerlijke plek voor een uitgebreid ontbijt in de zon. Indien die net zo fijn schijnt zoals toen wij er waren. Daarbij is het lekker wakker worden met de gezellige hitjes die over het terras galmen, want de boxen by Kaffeenini hangen buiten. Je eet hier verse bagels, of je combineert ze met een uitgebreid ontbijt. Geen gekkigheid of poespas, gewoon een goede start met bagels, croissant, een eitje en een goede bak koffie en jus.

Bar Paniek

Adres: Kattendijkdok - Oostkaai 21B2000 Antwerpen

Contact: info@timecircus.be

Prijs: x

Openingstijden: ma t/m zon 11:00-23:00

Ben je in Antwerpen, dan kan een wandeling naar de hippe nieuwe buurt 'Het Eilandje' niet ontbreken. De buurt deed mij een beetje denken aan Rotterdam of Amsterdam -Noord. Naast de toffe architectuur, een uitzichtpunt waar vanaf je zicht hebt op heel Antwerpen, zitten er ook veel leuke tentjes! Waaronder Bar Paniek. Deze bar zit in een oude loods aan het water. Buiten zit je lekker tussen de bloemen en binnen bevindt zich een werkplaats. Tof om even een kijkje te nemen als je er toch bent. Gegeten heb ik hier niet, maar zeker een fijne plek om wat te drinken.

Sil'eau

Adres: Napoleonkaai 41, 2000 Antwerpen, België

Contact: +32 3 230 55 41

Prijs: +/- €11,00 voor de lunch

Openingstijden: ma t/m don van 11:30 -15:00 en vrij t/m zon van 09:00 - 16:00

Als je dan toch bij Het Eilandje bent en net zoals wij graag van terras naar terras hopt, doe dan ook even een stop bij Sil'eau. Een ontbijt en lunchplekje aan het water en de jachthaven. Ik at hier een heerlijke bol met brie en appel mmmm.

Pulled

Adres: Suikerrui 8, 2000 Antwerpen, België

Contact: +32 (0)3 430 8004

Prijs: +/- €10 voor een taco

Openingstijden: don t/m zat vanaf 17:00 - dinsdag, woensdag & zondag vanaf 18:00

Mexicaans eten is altijd een feest. En ook als je in Antwerpen bent, wordt je blij van een taco. Al helemaal bij Pulled. Het tentje deed mij een beetje denken aan Supermercado in Rotterdam. Brings up good memories. Vooraf snoepte wij hier Nacho's die is een keer niet zo'n belachelijke kaaslaag hadden (die laag is heerlijk maar ik zit altijd meteen vol na zo'n bord). Naast de taco's aten wij hier pittige aardappeltjes en grilled mais. Ook de cocktails zijn niet mis! O en super centraal gelegen.

L'amitié

Adres: Vlaamse Kaai 43, 2000 Antwerpen, België

Contact: +32 3 257 50 05

Prijs: +/- €10 per gerechtje

Openingstijden: din t/m zat 12:00-00:00

Na enige twijfel plaats ik deze plek toch op mijn Antwerpse hotspot lijstje. Waarom twijfel? Omdat L'amitié niet zo'n heel groot assortiment aan vegetarische hapjes heeft. Maar heb je net zoals ik eens in de zoveel tijd (lees: als je op vakantie bent), wel weer eens zin hebt in goddelijke vis, dan is L'amitié echt een aanrader. Man man man wat hebben wij hier smakelijk gegeten. Heerlijk tentje in de categorie net iets meer dan gewoon maar niet te sjiek. Top bediening, goede wijn, leuke aankleding en hapjes om te delen.

#HotspotsAntwerpen #EteninAntwerpen #TipsAntwerpen

Highlights
Archief
Categorie
Get in touch
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Pinterest Icon