The Garlic Queen


Knoflook, ik kan er geen genoeg van krijgen. Het liefst gooi ik 3 tenen in elk gerecht. In tegenstelling tot mijn vriendin Marjola. 'Waarom gooi jij altijd overal zoveel knoflook in?' krijg ik altijd als commentaar als ik met heel veel liefde een gerecht voor haar klaar sta te maken. Ik viel dan ook bijna van mij stoel van verbazing toen ze me meevroeg naar The Garlic Queen. Een restaurant waar elk gerecht met knoflook wordt gemaakt. En nee, niet alleen al het eten. Ze hebben ook knoflook bier en knoflook likeur!

Wie, wat, waar?

The Garlic Queen

Adres: Reguliersdwarsstraat 27, 1017 BJ Amsterdam

Contact: 020-422 6426 / info@garlicqueen.nl

Prijs: €17,- tot €25 voor een hoofdgerecht

Openingstijden: Woensdag :17.00-23.00 uur

Donderdag t/m zondag: 12.30-14.30 en 17.00-23.00 uur

Koninklijk ontvangst

Eerlijk is eerlijk, van buiten ziet The Garlic Queen er een stuk gezelliger uit dan van binnen. Als je de kans krijgt zou ik dus lekker buiten gaan zitten. Binnen is het interieur enorm kitch, maar dat creëert toch ook wel een grappige sfeer. De ober is een keurige man die op een koninklijke manier de bediening verzorgd. We worden direct voorzien van een lekker glas Chardonnay en openen de menu kaart.

De knoflook der knofloken

Als voorgerecht kiezen we voor de Garlic Baker: een hele knoflook uit de oven. Heftig, maar we gaan het avontuur aan. En...dit bleek goed uit te pakken! We konden er nog wel eentje op. Lekker op een broodje met nog een dikke laag alioli eroverheen. Nee, we hadden geen date night gepland gelukkig.

Overal is knoflook

En toen de keuze voor het hoofdgerecht. Dat viel als vegetariër wel een beetje tegen. De keuze bestond uit twee soorten pasta's. Nu is dat natuurlijk nooit verkeerd. Ik ging voor de pasta pizzaiola: een pasta met tomaten-knoflooksaus (uiteraard) en parmezaanse kaas. Er zat een ouder stelletje naast ons, dat hier volgens mij vaker kwam. De dame sprak vol lof over de pasta agio e olio, dus achteraf had ik lichte spijt dat ik die niet had gekozen. Maar de pasta pizzaiola was ook erg goed! En toen kwam het dessert... Dit was toch wel even een spannend moment. We kozen namelijk voor het choco dessert. Nou klinkt dat in eerste instantie natuurlijk niet zo spannend, maar dit choco dessert bestond dus uit een huisgemaakte brownie (niet normaal lekker) en chocolade-knoflookijs. Ja, KNOFLOOKIJS! Bizar toch? En het meest frappante was nog wel dat het nog lekker is ook!

Eigenlijk had ik nog heel graag het knoflookbier of likeur geproefd, maar door enige voordrink praktijken kon dat er echt niet meer bij.

What to tell a friend?

Als je van knoflook houdt, kan je eigenlijk niet om The Garlic Queen heen. Qua hoofdgerechten is er voor vega's helaas niet heel veel spannends te beleven, maar het ijs moet je echt proeven! Op het eten zelf is zeker niks aan te merken en het hele concept is super gaaf. Ik kom terug om de alcoholische versnaperingen nog eens te proberen!

#garlic #queen #garlicqueen #restaurant #knoflook #amsterdam #pasta #Maxima

Highlights
Archief
Categorie
Get in touch
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Pinterest Icon