Gevulde zoete aardappel


De oranje variant van de zoete aardappel kennen we inmiddels allemaal wel. Maar wist je dat er ook een witte en zelfs paarse variant bestond? Wij eerlijk gezegd niet. We haalde deze zoete aardappel bij onze favoriete Turkse groenteman en toen we hem thuis open sneden bleek hij wit van binnen! We dachten dat we het verkeerde hadden meegenomen, maar niks bleek minder waar. De smaak doet het in ieder geval niet onder!

Praktische info:

Moeilijkheidsgraad: *

Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 25 min

Wachttijd: 45 min

Extrabenodigdheden: ovenschotel of bakplaat, grillpan

This is how we do it:

Was de aardappels goed schoon en doe ze in een pan met ruim water. Breng het aan de kook en laat dan 20 minuten doorkoken. Zo worden de aardappels alvast zachter en voorgekookt.

Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden.

Giet de aardappels af en snijd ze in de lengte doormidden. Maak in alle vier parten met een mes schuine inkepingen. Bestrooi deze met olijfolie, peper en zout.

Schuif de aardappels 45 minuten de oven in. Kijk na ongeveer 40 minuten even hoe ver de aardappels zijn door er met een vork in te prikken. Het kan per oven en per aardappel verschillen of ze wat korter of langer nodig hebben.

Verwarm ondertussen een grillpan op het vuur. Snijd de puntpaprika in de breedte in ringen en grill deze in de grillpan totdat de randjes licht gaan kleuren.

Verwarm de bonen in een steelpannetje.

Als de aardappels klaar zijn, garneer je deze met de bonen, de feta, de paprika, de peterselie en de chilivlokken. Knijp als laatste nog wat limoensap over de aardappels heen.

Heel makkelijk, maar het ziet er super feestelijk uit!

#zoeteaardappel #ovengerecht

Highlights
Archief
Categorie
Get in touch
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Pinterest Icon