Gnocchi met spinazie en geitenkaas
Een paar maanden terug aten wij voor Esther haar verjaardag bij Jacobsz. Als hoofdgerecht namen wij toen gnocchi. Een soort pasta gemaakt van aardappel. Sindsdien stond dit al heel lang op ons lijstje om zelf te maken. Dat is namelijk zo gedaan!
Boodschappenlijst
Voor de gnocchi:
- 500 gr kruimige aardappelen
- 2 eieren
- 100 gr bloem
- snufje zout
Voor de saus:
- 400 gr spinazie
- 1 sjalotje
- 2 tenen knoflook
- 10 cherry tomaatjes
- 100 gr geitenkaas
Praktische info
Moeilijkheidsgraad: **
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 30 min
Extra benodigdheden: stamper
This is how we do it
Schil de aardappelen en snijd ze in kleine stukken. Zet het in een pan met ruim water op het vuur en breng aan de kook. Laat ongeveer 10 minuten doorkoken.
Scheid ondertussen het eiwit van het eigeel en weeg de bloem af.
Snijd de sjalotjes en knoflook fijn en de cherry tomaatjes in partjes.
Giet de aardappels af en stamp fijn. Laat het even afkoelen. Breng ondertussen een pan met ruim water aan de kook.
Meng 2x het eigeel en 1x het eiwit door de aardappelen heen. Voeg daarna het bloem toe en kneed een bal van het deeg.
Zodra het een soepel deeg is kun je de gnocchi gaan rollen. Pluk elke keer een stukje deeg van 1x2 cm van de bol af en rol hier een cilinder van.
Als alle gnocchi's zijn gerold, kunnen ze in de pan met kokend water. Je hoeft ze maar ongeveer 2 minuten te koken. Ze komen vanzelf naar boven drijven!
Bak de ui en knoflook in een pan met olijfolie. Voeg handje voor handje de spinazie toe, totdat deze geheel is geslonken. Voeg als laatste de cherry tomaatjes en de geitenkaas toe.
Voor een extra knapperig korstje kun je gnocchi nog even aanbakken in een koekenpan met olijfolie!
