Halfgebakken Italiaanse plaattaart


Laatst had ik een etentje bij mijn ouders, waarbij er uiteraard werd verwacht dat ik mijn steentje bij zou dragen in de keuken. Ik besloot deze halfgebakken Italiaanse plaattaart te maken en dit was een groot succes! Als ik er tijd voor heb, maak ik het liefst ook alle sauzen zelf, maar uiteraard kun je deze ook vervangen door sauzen uit een potje.

Praktische info

Moeilijkheidsgraad: **

Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 30 min

Extra benodigdheden: -

This is how we do it

Verwarm de oven voor op 180 graden en laat de bladerdeegbladeren alvast ontdooien.

Fruit in een pan de ui, rode peper en knoflook voor de tomatensaus aan. Als deze glazig worden kunnen de in blokjes gesneden tomaten en de rest van de ingrediënten voor de saus erbij.

Laat de saus 10 minuten op laag vuur zacht koken.

Verspreid ondertussen de bladerdeegbladeren over een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg ervoor dat de lijntjes elkaar iets overlappen en strijk deze met je vingers glad. Prik in het midden van de bladerdeegbodem met een vork gaatjes.

Pureer de tomatensaus fijn met een staafmixer en verdeel de saus over de bodem. Laat aan elke rand ongeveer 1 cm onbelegd.

Rasp 100 gr van de Parmezaanse kaas over de bodem heen en schuif deze 15 minuten in de oven.

Ondertussen maak je de pesto door alle ingrediënten met een staafmixer fijn te malen. Uiteraard kun je ook voorverpakte pesto gebruiken.

Snijd de olijven in ringetjes en de tomaat in blokjes.

Na 15 minuten haal je de plaattaart uit de oven en beleg je deze met de stukjes tomaat, olijven ringetjes, mozzarella en rucola.

Als finishing touch drup je er een paar lekkere klodders pesto overheen en rasp je nog wat Parmezaanse kaas.

#Plaattaart #Italiaans #Pizza #Pesto #Tomatensaus #Halfgebakken

Highlights
Archief
Categorie
Get in touch
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Pinterest Icon