Hola Supermercado!

De Latijns-Amerikaanse keuken is doorgaans niet de meest vegetarische. Tijdens mijn rondreis in Zuid - Amerika werd er bij de vraag naar vegetarisch eten vaak naar kip verwezen (dat is toch geen vlees). Maar Supermercado in Rotterdam brengt daar verandering in!

Wie, wat, waar?

Supermercado Adres: Schiedamsevest 91, Rotterdam

Contact: +31(0)10- 404 80 70

Prijs: voor 4 gangen €40,00

Openingstijden: Maandag t/m Donderdag 15:00 - 01:00 Vrijdag 15:00 - 02:00 Zaterdag 12:00 - 02:00 Zondag 12:00 - 01:00

Let's get Spanish

Het is zo ver, Jolijn heeft mij mee op pad genomen in Rotterdam. En wat zit deze stad vol met leuke eettentjes! Na een dag lang slenteren, veel eten en shoppen (heel vervelend), is Supermercado onze eindbestemming. De naam alleen al brengt ons in positieve sferen, want we zingen al een week lang Let's get Spanish van de Jeugd van Tegenwoordig.

Eenmaal binnen is het fingers crossed voor een plekje, want pas vanaf 6 personen kan je hier reserveren. Tip dus voor op de vrijdagavond, ga niet te laat! Gelukkig zit het ons mee en kunnen we neerploffen.

Bebidas

Supermercado maakt heerlijke homemade Ice Tea's. Dorstig als we zijn - we hadden een kleine tussenstop met wijn gehad - slurpen we van de variant met Peach. Aanrader! Dat geldt overigens ook voor de versie met Passievrucht en de huisgemaakte Ginger Lemonade die we later testen.

Food please!

Je kan bij Supermercado kiezen voor een grote hap of om diverse snacks te delen. Dat laatste is meer ons ding, want meer proeven van verschillende dingen is winning.

Eigenlijk zitten we na een enorme lunch en 4 o'clock snack nog best vol. We bedenken dus om vooraf maar niet te veel te eten. Doe ons maar 2 Empanadas de verduras en huisgemaakt tortilla chipjes vooraf lieve mevrouw die ons helpt. Ze zegt: 'Weten jullie ook dat we een warme nacho variant uit de oven hebben? Die portie is wat groter en lekker met gesmolten kaas'. NEE! NEE! Zeg het niet. Ik kijk Jolijn aan, we doen het niet! En zeg ondertussen: ' O wat heeerlijk, doe die maar dan.'

Was het te veel? Ja! Was het de moeite waard? Ja! Bestellen we dan nu minder bij de 2e ronde? Nee!

Dus kiezen we vervolgens een Ensalada Supermercado met Quinoa, granaatappel, rozijn, kikkererwten en mango –chilidressing. De grootte variant uiteraard. Daarbij kiezen we Mini taco’s met Rode linzen, paprika, maïs, avocado en feta en Batatas fritas oftewel, zoete aardappelfrietjes.

Allemaal lekker, punt. Met moeite geven we toe dat churros toe ons toch echt te veel wordt. Dus we houden het braaf bij een espressootje.

What to tell a friend?

Als je zoekt naar een plek waar je lekker easy going kan eten met je lover of vrienden, dan raden wij je Supermercado zeker aan. Het is eten is smakelijk, je kan hapjes delen, ze hebben homemade ice tea's zonder poespas en de aankleding is gezellig. Daarbij is er een cocktail bar en waren we met z'n 2tjes net €50,00 kwijt.


Highlights
Archief
Categorie
Get in touch
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Pinterest Icon