Kokos curry

In Thailand deden Jolijn en ik niet alleen inspiratie op voor een Noodlesoup, ook aten we heel wat curry's. Na wat experimenteren in de keuken kwam ik tot deze kokos curry met rode linzen. Een prachtige kleurencombi (al zeg ik het zelf). En het smaak ook nog eens kleurrijk =)

Praktische info:

Moeilijkheidsgraad: **

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 20 min

This is how we do it

Zet een pan met water op het vuur voor de rijst en snijd ondertussen de puntjes van de peultjes af, de paprika in reepjes en de gember, knoflook, rode peper en sjalot fijn.

Als het water kookt doe je de rijst in de pan (kook deze volgens de instructie op het pak) en zet je een wok met olie op het vuur. Doe de ui, knoflook, gember en rode peper met de kurkuma in de wok en bak deze 1-2 minuten. Voeg vervolgens de peultjes, prei en paprika toe en bak het geheel 3-4 minuten. Voeg dan de kokosmelk toe en rasp de schil van de limoen boven de pan. Voeg dan ook het sap van limoen en de rode splitlinzen toe.

Zet het vuur laag en wacht ongeveer 20 minuten tot de linzen goed zacht zijn en de smaken lekker zijn ingetrokken. Wat koriander erover heen en klaar is je curry!

#kokoscurry #Thaisekeuken #vegetarischecurry

Highlights
Archief
Categorie
Get in touch
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Pinterest Icon