La Cocina Empanadas

Ruim twee jaar geleden reisden mijn zuster en ik af naar Zuid - Amerika om daar te backpacken. Eén van de gerechten uit deze keuken waar je mij altijd voor wakker kunt maken, is de Empanada. Nu is er naast mijn zus haar huisje in Amsterdam Noord een Empanada bar geopend. Tijd om te testen dus!

Wie, wat, waar?

La Cocina Empanadas

Adres: Van der Pekstraat 93, Amsterdam

Contact: info@lacocinaempanada.nl

Prijs: €3- voor een Empanada

Openingstijden: 10:00-20:00

Echte Argentijnse smaken

Stiekem kenden we de makers van deze Empanadas al. Want op de van der Pekmarkt in Noord hebben de eigenaren van La Cocina Empanada elke zaterdag een kraam. Toen wij dus op een warme dag door de van der Pekstraat slenterden en zagen dat de heren nu ook een restaurant hebben -met te schattige achtertuin - werd onze interesse gewekt!

En wat kan je hier relaxed en lekker snackje eten. Er staan naast de empanadas diverse kleine hapjes op de kaart. Zo hebben ze wisselende huismaaltijden, soepen en snackjes zoals een kaasplankje.

Snacken in de achtertuin Het was heerlijk weer toen wij hier kwamen en dus konden we in de achtertuin zitten. Zo leuk. Lekker rustig, geen poespas gewoon chill even wat eten. Net alsof ik bij vrienden in huis terecht kan.

We bestelden vegetarische empanadas met spinazie en mozzarella plus voor ons beide een doperwtensoep met munt. 'Dames de soep wordt nog gemaakt, duurt 15 minuutjes. Is dit een probleem?'. Nee joh tuuuurlijk niet! Wij zitten lekker hoor. 'Oke dan breng ik vast de empanadas om te snoepen.' Yes komt u maar door lieve meneer.

Nadat wij de zeer smakelijk empanadas naar binnen hebben geslokt en ons plankje wordt opgehaald, wordt er netjes gevraagd of het goed is als er room door de soep gaat. 'Je weet het tegenwoordig nooit he, of iemand iets niet wilt eten!'. De soep vind ik verrassend lekker. Dorperwten hebben nou niet direct mijn aandacht, maar ik had zin in soep en vond het het proberen waard. Nou goed gegokt dus, want het smaakte top!

What to tell a friend?

Heb je zin in goddelijk lekkere empanadas? Dan is deze empanada bar the place to be. Ik vond de sfeer heerlijk. Je hebt niet het gevoel dat je uit eten bent, maar alsof je bij bekenden in de tuin zit. En ookal is het laid back, de mannen van La Cocina doen zeker wel hun best. Daarbij rekenden we met zijn tweetjes nog geen €25,00 af. Is toch een acceptabel prijsje voor een hapje buiten de deur?

#ZuidAmerikaansekeuken #vegetarischeempanadas

Highlights
Archief
Categorie
Get in touch
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Pinterest Icon