Linzencurry in bladerdeeg


Dit recept viel zelfs bij mijn vriendje en vader in de smaak, die normaliter toch wel erg graag iets met beest willen eten. Het idee voor deze vegetarische flapjes met linzencurry deed ik op bij Marqt, waar ze goddelijke mini linzenpie verkopen. Dus ik dacht, dat kan ik ook! Heerlijk en makkelijk om te maken voor bij het avondeten, maar ook leuk als snack voor op een feestje!

Praktische info

Moeilijkheidsgraad: **

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 35 min

This is how we do it

Verwarm de oven voor op 200 graden. Tip: Wacht nog even met het ontdooien van het bladerdeeg. Wanneer je de curry op het bladerdeeg doet worden deze plakjes namelijk al snel warm en dat maakt het moeilijker om de flapjes te vouwen.

Zet een koekenpan met olie op het vuur en snijd de ui en knoflook in stukjes. Gooi dit dit in de pan en voeg beetje bij beetje de spinazie toe. Wanneer deze geslonken is voeg je de linzen, tomatenpuree, kokosroom en de kruiden toe aan het geheel. Roer alles goed door. Houd je van pittig? Dan kan je wat extra chili toevoegen!

Laat het geheel ongeveer 10 minuten staan zodat de samen goed mengen. Leg ondertussen het bladerdeeg klaar en scheid het eigeel van het ei apart in een bakje.

Vervolgens verdeel je de curry over de bladerdeeg plakjes en smeer je wat eigeel op de rand, zodat de flapjes goed blijven plakken. Vouw ze dubbel en druk dicht met een vork. Om de flapjes een mooi goudbruin kleurtje te geven strijk je over de bovenkant ook nog wat eigeel. Bak de flapjes ongeveer 15 minuten goudbruin en laat het je smaken!

#Vegetarischelinzencurryflapjes

Highlights
Archief
Categorie
Get in touch
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Pinterest Icon