Little Vietnam


Eén van mijn favoriete restaurants in Rotterdam: Little V oftewel Little Vietnam. Elke keer weer word ik verrast door de heerlijke authentieke smaken en droom ik weg in het mooie interieur. Neon lichten, planten, kaarsen en bamboe zijn door het hele restaurant te zien. Als dan ook het servies nog eens top is, ben ik overtuigd.

Wie, wat, waar? Little V Rotterdam Adres: Grotekerkplein 109, Rotterdam

Contact: +31 (0) 10 413 11 91

Prijs: €7 - €14 voor een hoofdgerecht

Openingstijden:

Ma: gesloten

Di t/m Do: 12:00 – 22:00

Vr & Za: 12:00 – 22:30

Zo: 12:00 – 21:30

Bij binnenkomst waan je je gelijk in Vietnamese sferen. Wij kregen deze keer een plekje helemaal achterin, vlak naast de keuken. De mooiste plekjes vind ik zelf in het midden bij het raam. Daar is het licht en zit je tussen veel groen, dus als je de kans hebt zou ik zo’n plekje proberen te bemachtigen! Maar deze spot was ook prima, naast een mooi altaar met kaarsen en souvenirtjes.

Let's have some drinks

We begonnen ons diner met twee zelfgemaakte ice tea’s. Hier hebben ze heel veel verschillende soorten van en zelfs van de drankjes maken ze een feest. Ik koos voor green tea met rood fruit en watermeloen en mijn vriendin Conny koos voor jasmijn thee met gember. Allebei erg lekker en fris. Het proeft bijna als een cocktail, maar de alcoholische variant bewaren we tot later..;)

Food all over the place, maar waar is dat dessert?

Als voorgerechtje deelden we de gefrituurde loempia’s en de gevulde rijstvelrolletjes. Beide vegetarisch verkrijgbaar! Als je een eerste blik werpt op de menukaart zie je veel vlees en vis gerechten. Gelukkig zijn veel van deze gerechten ook vegetarisch verkrijgbaar. En ook de bijgerechten zijn bijna allemaal vegetarisch, dus er is een ruime vega keuze. Goed, terug naar de voorgerechten. Heel lekker! Vooral het sausje dat bij de gevulde rijstvelrolletjes zat was zeer smakelijk.

Al snel volgden de hoofdgerechten. Ik vind het altijd leuk om gerechtjes met elkaar te kunnen delen en bij Little V ben je dan aan het goede adres. Als hoofdgerechten namen we een kokoscurry en een kleine cheat: gegrilde gamba’s. Als bijgerechten de udon noodles met ei en groenten en de roergebakken gemengde groenten. Ook de gemengde groenten waren klaargemaakt in een heel lekker sausje!

Helaas beschikt de menukaart van Little V niet over een ruim aanbod desserts. We besloten dus het diner maar af te sluiten met een cocktail. Heel vervelend… Toen de cocktails werden geserveerd kreeg ik er een klein shotglaasje met prosecco bij. De ober vertelde mij dat de cocktail wel eens heftig kon zijn, dus dan kan ik het een beetje wegspoelen met prosecco. Hier moesten wij erg om lachen. Vooral toen ik de cocktail

proefde, want deze was gewoon heel lekker romig en zoet en helemaal niet sterk! Maar bedankt voor het extra shotje prosecco guys.

What to tell a friend?

Ik ben razend enthousiast over Little V. Voor mij was dit nu al de derde keer dat ik hier heb gegeten en het blijft een fijne plek met erg lekker en divers eten. Je kunt je beest etende vrienden hier gerust mee naartoe nemen, maar de vega gerechten voldoen wat mij betreft ook aan alle verwachtingen. Zelfs de drankjes en cocktails zijn een feest! Kan het dan echt helemaal niet stuk bij Little V? Jawel, de dessertkaart is wel aan vervanging en uitbereiding toe. Al hadden wij nu wel een goede reden om nog een lekkere donut in de Markthal te gaan scoren, hihi.

#vietnam #vietnamees #littlev #rotterdam #loempias #curry #cocktails

Highlights
Archief
Categorie
Get in touch
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Pinterest Icon