Mijn favoriete restaurants in Marrakech

Marrakech zit vol plekjes waar je voor niet al te veel geld je buikje rond kan eten. Veel restaurants bevinden zich op de binnenplaats van een Riad. Dit geeft je de mogelijkheid om even te ontsnappen aan de drukke souks en tot rust te komen voor je volgende activiteit. Wat lastiger te scoren is in Marrakech, is een alcoholische versnapering bij je maaltijd. Er mag hier namelijk geen alcohol geschonken worden. Maar er zijn uitzonderingen! En of ik die vond...

Wie, wat, waar?

Le Jardin

Adres: 32 Rue El Jeld, Souk Sidi Abdelaziz, Medina

Contact: 00 212 524 378 295

Prijs hoofdgerecht: €8,00 - €12,00

Openingstijden: dagelijks van 10:00 - 00:00

Eén woord: Wauw. Le Jardin is zo'n plek die onmogelijk is om uit je geheugen te wissen en de eerste stek die bij mij naar boven komt als iemand mij vraagt naar een restaurant tip in Marrakech. Met een stap door de poort -met portier- ben je patsboem van de drukke straatjes in een oase van rust. Bij deze prachtige binnentuin kun je de hele dag terecht en eet je gerechten van over de hele wereld met een Marrokaans sausje. Tip: Ga hier niet weg zonder te smullen van de crème brûlée met oranje bloesem. Deze is echt to.die.for.

Jama

Adres:149 Touala Kennaria, Marrakech 40000, Marokko

Contact: +212 5244-29872

Prijs hoofdgerecht: €4,00 - €6,00

Openingstijd: lunch & diner

Voor je het weet loop je dit restaurant voorbij. En dat is jammer, want op de binnenplaats van deze riad kun je heerlijke, typisch Marokkaanse gerechten eten voor een prikkie. De oude don van de familie die Jama runt, laat je zien wat echte Marokkaanse gastvrijheid betekend. Voor minder dan €10,00 genoot ik van een salade Arabe, tajine végétaux, yoghurt en.. er is wijn!

Bazaar cafe

Adres:Derb Sidi El Yamani, 24B Marrakesh

Contact: +212 5243-87283

Prijs hoofdgerecht: €4,00 - €6,00

Openingstijd: dagelijks 12:00 - 23:30

Ik moet bekennen, in dit restaurant at ik niet zo vegetarisch. Maar de kip tajine met citroen die de chef van Bazaar cafe voorschotelt, kon ik niet weerstaan. Uiteraard zou ik dit restaurant hier niet plaatsen als je er niet ook voortreffelijk vegetarisch kan eten. Want ook voor vegetarische harira, groente tajine en diverse vega tapas kan je bij Bazaar cafe terecht. Het restaurant serveert gerechten met en mix van de Arabische en mediterraanse keuken en heeft diverse wijnen en bieren op de kaart.

Het prachtige dakterras, de verse producten van de lokale markt en de enthousiaste jongens uit de bediening (en oke de 500 meter lopen vanaf onze riad), zorgden ervoor dat wij terug kwamen voor meer.

Henna Cafe

Adres:Arset Aouzal Rd, Marrakesh 40000, Marokko

Contact: +212 658-028697

Prijs hoofdgerecht: €4,00

Openingstijd: dagelijks van 11:00 - 20:00

In dit café waar de schildpadden over de vloer lopen, kun je naast het eten van vegetarische Marokkaanse mezze jezelf laten versieren met Henna. Henna zetten bij dit café is niet alleen beter vanwege de natuurlijke soort Henna die wordt gebruikt (de zwarte Henna die je vaak voorbij ziet komen is schadelijk voor je huid). Maar ook vanwege het feit dat de opbrengsten van het café gaan naar scholing van de locale bevolking. Het Henna café verzorgt voor hen gratis onderwijs en biedt onder andere les in de Engelse taal.

La Famille Marrakech

Adres:34 Derb Jdid, Marrakech 40040, Marokko

Contact: +212 5243-85295

Prijs: €3,00 - €7,00

Openingstijd: dinsdag t/m zondag van 12:00 - 17:00

Ben je van plan om een bezoekje aan het Palais de la Bahia te brengen? Stop dan onderweg hiernaar toe bij La Famille. Dit prachtige lunchplekje in het hart van de medina biedt elke dag wisselende biologische maaltijden en taarten waar het water van in je mond loopt.

#Marrakech #RestaurantsMarrakech #restauranttips #Marokkaansekeuken

Highlights
Archief
Categorie
Get in touch
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Pinterest Icon