Meringue


Meringue maken, dat doen we wel even dachten wij. Nou dat bleek toch vaker te mislukken dan gepland. Maar 3 maal is scheepsrecht, ook in huize Jolster. Dus uiteindelijk hebben we toch kunnen snoepen van deze heerlijke schuimpjes.

Praktische info:

Moeilijkheidsgraad: **

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 35 min

Wachttijd: 1,5 uur

Extra benodigdheden: spuitzak

This is how we do it

Verwarm de oven voor op 100˚C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Doe de eiwitten in een kom (zorg dat deze goed vetvrij is) en klop deze met een mixer stijf. Terwijl je hiermee bezig bent, voeg je beetje bij beetje de suiker toe.

Blijf kloppen totdat de eiwitten in volume verdubbeld zijn. Voeg de laatste suiker toe en klop tot een stevig, glad en glanzend geheel.

Blijft het mengsel aan je garde kleven? Dan is je meringue ready to go. Wil je net zoals ons meringue in twee kleuren? Schep dan de helft van de meringue in een aparte bak.

Voeg de kleurstof toe aan het mengsel en schep het in een spuitzak met een klein mondje. Spuit de meringue op de bekleden bakplaat.

Bak de meringue droog in de oven. Afhankelijk van de grootte van je schuimpjes, duurt dit ongeveer 45 minuten tot 1,5 uur. Bij ons was 1,5 uur zeker nodig.

Check goed of de schuimpjes niet verbranden. Zijn ze klaar? Laat de meringue dan nog een paar uur in de oven staan drogen.


Highlights
Archief
Categorie
Get in touch
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Pinterest Icon