No bake passievruchttaart


Het is alweer even geleden, maar deze klapper van onze paastafel wilden we jullie toch echt niet onthouden! Geen paasbrunch zonder zoete topper, maar ja, hoe gingen wij dit aanpakken? Wij kunnen immers niet spreken over een kwalitatief hoogstandje als we het over onze oven hebben. Maar toch wilden we een mooie showstopper in de vorm van een cake of taart, dus kwamen we al snel bij een no bake variant uit. Deze taart heeft zonder enige twijfel een verpletterende indruk gemaakt, dus geven we je graag het geïmproviseerde recept!

Praktische info:

Moeilijkheidsgraad: **

Aantal personen: 10 – 12 personen (ligt eraan hoe groot je de stukken maakt, hihi)

Bereidingstijd: 40 minuten

Wachttijd: 3-4 uur

Extra benodigdheden: springvorm, 2 mengkommen

This is how we do it:

Neem voor het maken van deze taart ruim de tijd. Het is zeker niet lastig, maar het vergt een hoop geduld en tijd.

Beleg de springvorm met bakpapier.

Vermaal alle bastogne koeken tot fijne kruimels in een keukenmachine. Mocht je geen keukenmachine hebben, dan kan je het ook op de hardhandige manier aanpakken: wikkel de koekjes in een theedoek en sla ze met een deegrollen of soeplepel aan diggelen.

Smelt de boter in een steelpannetje. Zodra de boter is gesmolten voeg je de koekkruimels toe. Meng dit goed tot er een geheel ontstaat en verdeel het over de bodem van de springvorm. Zet dit in de koelkast terwijl je het beslag gaat maken.

Zet de gelatineblaadjes in een glas met koud water, zodat ze kunnen weken.

Het beslag bereiden we eerst in twee mengkommen, waarna we het samenvoegen. Allereerst beginnen we met de slagroom. Klop de slagroom lobbig in mengkom 1. Dit kan met een mixer of voor de echte die hards met de hand. Zet het dan even aan de kant.

Meng in mengkom 2 de mascarpone samen met de honing of agavesiroop tot een glad mengsel.

Verwarm in een steelpannetje het sap van twee perssinaasappels. Knijp de gelatineblaadjes goed uit en voeg ze daarna aan het sap toe. Zodra de gelatineblaadjes volledig in het sap zijn opgenomen voeg je het aan de mascarpone in mengkom 2 toe. Doe dit wel beetje voor beetje!

Voeg nu de slagroom uit mengkom 1 toe aan mengkom 2. Meng de substanties voorzichtig met elkaar door ze meer om te scheppen dan echt te roeren. Zo voorkom je dat de luchtigheid uit het beslag verdwijnt.

Haal de springvorm uit de koelkast en schep het beslag op de koekjesbodem. Strijk de bovenkant glad met en spatel en zet de taart weer terug in de koelkast. Nu begint het wachten, want dit laat je 2 uur staan.

Na ongeveer 1 uur en 45 minuten kan je beginnen aan de topping. Week twee gelatineblaadjes in een glas met koud water.

Mix in een blender of met een staafmixer de mango tot een papje. Haal het vruchtvlees uit de passievruchten en roer dit door het mangopapje heen.

Verwarm in een steelpannetje het sap van de overgebleven perssinaasappel. Knijp de gelatineblaadjes uit en los ze weer op in het sap. Voeg het sap daarna toe aan de vruchten en roer er een saus van.

Haal de taart uit de koelkast en verspreid de topping over de taart heen. Dek de taart hierna af met houdbaarheids- of aluminiumfolie en zet het voor nog eens 2 uur in de koelkast.

En weer begint het ongeduldige wachten. Maar, na 2 uur zal je zeer voldaan een heerlijk grote hap van je tropische no bake passievrucht taart nemen.

Snoepse!

#taart #nobake #passievrucht #bastogne #cake

Highlights
Archief
Categorie
Get in touch
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Pinterest Icon