Nomadische keuken van Rainarai


'Als je het eenmaal hebt geproefd laat het je nooit meer los’, roept chefkok en eigenaar Laurent over zijn keuken. En hij liegt niet. Bij restaurant Rainarai is alles op smaak, vers en in overvloed.

Wie, wat waar?

Rainarai

Adres: Rainarai Westergasfabriek Polonceaukade 40, Amsterdam (er is ook een traiteur op de Prinsengracht)

Contact: 020 4867109

Prijs: €32,50 voor 2 gangen mezze menu (trust me echt meer dan genoeg)

Openingstijden: Ma t/m zo: 12:00 - 22:00 (keuken)

My first bite

Het moment dat ik verknocht raakte aan de lekkernijen van Rainarai was op Koninginnedag (want dat wat het toen nog). Slenterend over de Prinsengracht tussen de vele friettenten, broodjes beenham en plakkerige hotdogs, zag ik de traiteur van Rainarai opdoemen. Normaal eten! Pas jaren later kwam ik erachter dat de mysterieuze tent in mijn achtertuin (aka het Westerpark), van dezelfde eigenaar is.

Inmiddels heb ik hier meerdere malen gegeten zonder te zijn teleurgesteld. Nu mijn eetgewoontes zijn veranderd, is mijn liefde voor deze Algerijnse keuken alleen maar toegenomen. Want waar op veel plekken het vegetarische of vegan voedsel altijd hetzelfde is, verrast deze keuken je. Mijn tip is dan ook om je te laten verwonderen door de chef en te kiezen voor Mezze!

Afgelopen week streek ik maar liefst tweemaal neer bij de locatie in Westergas. Eenmaal met mijn lieve bestie en vervolgens op de verjaardag van mijn vegan food vriendin. Beide keren kwam chef Laurent zelf aan onze tafel om te vragen wat we willen hebben. I like! Zelf met onze groep van 14 geeft hij iedereen even een handje en vraagt hij naar speciale wensen.

So much food

Zoals gezegd koos ik beide keren voor de Mezze. Toen ik met Jella kwam was het al weer even geleden dat ik hier was, en stond mij niet meer helder bij hoeveel je krijgt. Mezze voor 6 uhhh 2 personen alsjeblieft. Na een linzensoep vooraf op te hebben genoten wij van diverse hapjes als Aubergine gevuld met paprika en paddestoelen, artisjok met pompoen, couscous met tuinbonen en aardappel en een salade met biet en feta (niet op de foto).

Een toetje hadden we eigenlijk niet besteld, maar door een bekend gezicht in de bediening kregen wij van het huis toch nog heerlijk ijs met baklava toe=)

Note: Heb je eten over - zoals in ons geval - wordt er netjes gevraagd of je dit mee wilt nemen. +1 tegen de food waste!

What to tell a friend?

Rainarai is voor alle veggies en vegans wat mij betreft echt een go. De gerechten zijn om je vingers bij af te likken en naar mijn mening in verhouding qua prijs. De chef die zelf langs komt voor een praatje en wat flauwe grappen maakt, geeft een persoonlijk tintje wat net weer even anders is dan bij alle hippe toko's waar Amsterdam vol mee zit.

Groot terras, gezellige aankleding binnen en zoals je hierboven ziet worden de visjes bij goed weer naast je gebraden (niet dat ik die eet maar hé, een leuk plaatje levert het wel op). Is er dan niks verkeerd? Nou, de bediening kan wel wat strakker. Toen we met zijn tweeën aten had ik hier weinig last van, maar met de groep was het wel wat chaotisch. Overigens stoort het mij niet, ze doen hun best en zijn vriendelijk en daar gaat het om!

#rainarai #normandisch #westerpark #amsterdam #uiteteninamsterdam

Highlights
Archief
Categorie
Get in touch
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Pinterest Icon