Paprika gevuld met risotto


Van de zomer was ik met een vriendinnetje op vakantie op het Griekse eiland Lefkas. In Lefkas-stad kwamen we op een heel groot gezellig pleintje terecht, waar we besloten ons avondmaaltje te nuttigen. Ik bestelde daar een gevulde paprika. En dit bleek een hele goede keuze te zijn!

Ik kwam thuis met verhalen over veel en lekker eten. Het kon natuurlijk niet anders dan dat Esther ook naar Lefkas af moest reizen om alle Griekse lekkernijen te nuttigen. Een paar weken later vertrok ze dan ook met haar vriendje naar dit Griekse eiland. En ja, ze was overtuigd!

Eenmaal thuis hebben we het gerecht na proberen te maken en dat resulteerde in dit recept.

Praktische info

Moeilijkheidsgraad: **

Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 30 min

Extra benodigdheden: -

This is how we do it

Breng een pan met water aan de kook. Meet even met de paprika’s dat je genoeg water hebt om ze onder te do

mpelen (ongeveer 1 liter). Wanneer het water kookt doe je de paprika’s in het water en kook je ze voor 3 min. Laat het kokende water op staan. Dit heb je later nodig voor de risotto.

Snijd de sjalot fijn en fruit dit voor 2 min aan in de olijfolie.

Voeg de paddenstoelenmix toe. Wij gebruikte gewoon een mix van de AH. Snijd de grote paddenstoelen, zoals oesterzwammen en kastanjechampignons in stukjes. Kleinere paddenstoelen kunnen zo in de pan. Bak het geheel 5 minuten aan.

Hak de tijm fijn en voeg het toe aan de paddenstoelenmix. Snijd ook ongeveer 5 wijnbladeren fijn en voeg deze toe.

Voor de risottorijst geldt dat je een koffiekopje per persoon nodig hebt. In dit geval is dit dus twee kopjes. Voeg de rijst toe aan de paddenstoelenmix en bak het kort mee.

Wanneer de risottorijst glazig wordt, is het tijd om een scheut balsamico en een bouillonblokje toe te voegen. Let hierbij goed op wat voor bouillonblokje je neemt, want dit bepaald echt de smaak van de risotto. Ik gebruik groentebouillon van de AH en verkruimel deze meestal over het gerecht. Dan voeg ik beetje bij beetje kokend water toe.

Blijf goed in de risotto roeren, terwijl je het water beetje voor beetje toevoegt. Je hebt in totaal ongeveer 1 liter water nodig. Proef tussendoor of de rijst als zacht is geworden. Zo niet, dan voeg je nog een beetje water toe.

Indien nodig kun je nog wat peper en zout toevoegen.

Wanneer de risotto gereed is, snijd je de bovenkant van de paprika eraf en vul je deze met de risotto. Garneer met de Parmezaanse kaas en eventueel nog wat peterselie.

P.s. deze risotto is uiteraard ook heerlijk om zonder de paprika te eten!

#risotto #paprika #gevuldepaprika #paddenstoelen #diner

Highlights
Archief
Categorie
Get in touch
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Pinterest Icon