Plaattaart met tomaat, geitenkaas en tijm


Dit gerecht heb ik niet zelf bedacht, maar komt uit een van mijn favoriete vegetarische kookboeken Veg! In dit boek staan zo veel heerlijke vegetarische recepten die makkelijk zijn om te maken. I love it.

Praktische info

Moeilijkheidsgraad: *

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 20 min

Wachttijd:25 min

This is how we do it

Verwarm de oven voor op 190 graden. Vet een bakplaat in en leg er bakpapier op.

Snijd de tomaten in plakjes van 2-3 mm dik, de knoflook in kleine stukjes en haal de tijmblaadjes van de takjes af.

Leg 6 plakjes bladerdeeg in een rechthoekige vorm naast elkaar en zorg dat deze elkaar iets overlappen. Smeer tussen de overlappende stukjes wat ei met een kwastje en druk het bladerdeeg op elkaar zodat het een geheel vormt.

Snijd de overige plakken bladerdeeg in reepjes van vier, smeer hier wat ei op en plak deze op de zijkant van je bodem. Zodat er een rand ontstaat (je houdt wat plakjes over).

Verdeel de knoflook over het deeg en leg de plakjes tomaat erop, waarbij je de tomaat iets laat overlappen. Strooi er wat olie, zout en peper overheen en zet de plaattaart 15 minuten in de oven.

Haal de plaattaart uit de oven, brokkel de geitenkaas, tijm en eventueel nog wat zout, peper en olie eroverheen. Zet de vegetarische plaattaart terug in de oven. Laat de taart nog 10 minuten verder bakken tot de kaas smelt en het deeg goudbruin is.

Eet smakelijk!=)

#Vegetarischeplaattaart #Plaattaart #plaattaartmettomaatengeitenkaas

Highlights
Archief
Categorie
Get in touch
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Pinterest Icon