Pompoensoep la Mama!

 


 Soep, ik ben er gek op. Mijn lievelingssoep der soepen is pompoensoep. En dan in het bijzonder die van mijn moeder!

 

Praktische info

Moeilijkheidsgraad: *

Bereidingstijd: 20 minuten

Wachttijd: 15 minuten
Aantal personen: 4

 

Benodigdheden: Staafmixer

 

This is how we do it

Verwijder de schil van de pompoen, aardappels en de goudrenet en hak alles in blokjes.

 

Stop het bij elkaar in een pan en vul deze tot het geheel net onder water staat. Dit is meestal 1 liter / 1,5 liter. Zelf houd ik van stevige soep, dus zorg ik dat ik niet te veel water toevoeg. Voeg vervolgens de bouillon blokjes toe.

 

Laat het geheel ongeveer 15 minuten koken en pureer dan met de staafmixer tot er een stevige soep ontstaat.

 

Wanneer de soep staat te koken snijd je de prei in ringetjes en smoor je deze met olie in een pan. Blus de prei met slagroom en voeg als de soep gepureerd is de prei pas toe!

 

Breng de pompoensoep op smaak met zout en peper en serveer met een takje dille.

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Highlights
Please reload

Archief
Please reload

Categorie
Please reload

Get in touch
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Pinterest Icon