PR1MI Bar + Cocina

Bella Italia! By far mijn favo land op aarde. Dat komt voort uit de vele tripjes die ik hier vroeger met mijn familia naar toe maakte. Maar ook om de kunst, straffe koffie en smakelijke keuken. Nu is er sinds een maandje niet ver van ons Bolo Paleis een Italiaanse bar + cocina geopend: PR1MI. En uiteraard werd het voor mij eens tijd om deze tent te testen op haar Italiaanse gastvrijheid en de vegetarische hapje

Wie, wat, waar?

PR1MI Bar + Bocina

Adres: Van der Hoopstraat 96II, Amsterdam

Contact: 06 21 31 23 43

Prijs: hoofdgerechten €13,00 - €18,00

Openingstijden: Woensdag & donderdag 17:30-23:00

Vrijdag: 17:30 - 1:00

Zaterdag: 12:00 - 15:00 en 17:30 - 01:00

Zondag: 12:00 -15:00 en 17:30 - 23:00

Aperetivo van het huis

Mensen om mij heen vragen mij vaak hoe ik bijhoud als er nieuwe tentjes openen. Nou dat is heel simpel: gewoon je ogen en oren goed open houden! Zo zie ik op mijn fietstochtjes door de stad vaak bordjes hangen met bijna open, of zoals in dit geval, hoor ik het van iemand anders. Het interieur van PR1MI is namelijk verzorgd door het huisgenootje van een van mijn beste vriendinnetjes. Hoe leuk is dat!

Mijn collegaatje Pim en ik komen aan en kunnen buiten zitten. Bij de vriendelijke ontvangst valt het meteen op dat er alleen Italianen werken. Dat vind ik tof, want dat brengt extra sfeer en doet mij vermoeden dat de Italiaanse keuken hier tot zijn recht komt.

We bestellen eten -Pim doet dit met een ontzéttend goed Italiaans accent - en krijgen te horen dat we eerst een aperetivo van het huis krijgen. Zo het schijnt gebeurt dit altijd tussen 17:00- 19:00, ook als je alleen een borrel komt doen. Kijk, hier weten ze hoe ze deze vreetzak blij maken. En zonder vermelding van mijn vegetarische wensen is het nog vega ook. Woehoe!

Antipasti

Na het aperitief te hebben verorberd, komen als snel de volgende hapjes op tafel. Zelf heb ik gekozen voor een Burrata en panzanella salade (oud brood met gesneden tomaat, gekruid met basilicum en vinaigrette ) en Pim eet buffalo mozzarella -in een krokant jasje - met pesto dip.

Wie o wie heeft er ooit bedacht om burrata te maken? Mijn god was is dat toch lekker zeg. Mijn voorgerecht was echt ​perfetto. Precies goed op smaak en de burrata heerlijk smeuïg. ​​

Primi

Mijn diner zet ik voort met een verse maccheroni 'Norma', met gefrituurde aubergine, verse tomatensaus, gebakken ricotta en basilicum. Dit is een soort macaroni maar dan langer en dikker. Het smaakte goed, maar net iets te zout naar mijn mening. Het overwint dan ook niet mijn smakelijk antipasti. Pim zijn gezicht begon daarentegen te stralen bij het nuttigen van zijn Pasta al forno met slow cooked beef and pork ragout, groene erwten, provolone, bechamel en broodkruim. 'Dit is echt zooo lekker!'.

​​

Dolci We zitten vol en hebben haast, dus bestellen we alleen een koffie. Maar wacht, hoor ik daar iemand zeggen: sinaasappelcake? Nee Es, we moeten weg. Oke doe mij maar die cake jaaaa! Gelukkig at mijn collegaatje gretig mee, ben ik toch niet de enige snoeper. Overigens, ook als dit niet zo was geweest, was deze cake meer dan de schrokbeurt en opgezwollen buik waard.

What to tell a friend?

Dat je een bezoekje aan PR1MI moet plannen als je fan bent van de Italiaanse keuken en graag gastvrij ontvangen wordt. Gezellig en knus + ook een uitgebreide cocktailkaart! En om die kaart te testen, kom ik zeker gauw terug.

#Italiaansekeuken #RestaurantWesterpark #Vegetarischehotspot

Highlights
Archief
Categorie
Get in touch
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Pinterest Icon