Quinoa - linzen burgers


Mijn vriendinnetje Daisy beschikt over een tuinhuisje in Amsterdam. En toen er laatst een van die zeldzame warm-weer weekendjes was dachten we, waarom niet overnachten op de tuin! En bij slapen op de tuin hoort natuurlijk ook een bbq. Naja semi bbq, want deze quinoa burgers bak je makkelijker op een plaat;)

Praktische info

Moeilijkheidsgraad: **

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 30 min

Extra benodigdheden: keukenmachine

Tip! Maak het 'deeg' van de burgers op tijd zodat het een uur in de koelkast kan staan! Hierdoor blijft het beter een geheel.

This is how we do it

Breng een pan met water aan de kook en kook hier de quinoa en linzen in gaar. Wij deden beide in 1 pan, omdat de kooktijd ongeveer gelijk is.

Snijd ondertussen de ui en zongedroogde tomaatjes in stukjes en maak de peper schoon. Doe vervolgens het pepertje, de knoflook, pijnboompitten, zongedroogde tomaatjes en de ui in de keukenmachine en maal het klein.

Giet de linzen en quinoa af en laat het goed uitlekken in een vergiet. Voeg hier het mengsel, het paneermeel, de harissa en een snufje peper en zout aan toe. Blijft je burger nog erg plakkerig? Voeg dan beetje bij beetje nog wat paneermeel toe.

Verwarm vervolgens een bakplaat of pan en doe er een flinke laag olie in. Bak de burgers vervolgens tot ze een lekker krokant korstje hebben!

Lekker met een yoghurt sausje met wat peterselie, peper en zout erin.

#quinoaburgers #vegetarischeburgers #bbq

Highlights
Archief
Categorie
Get in touch
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Pinterest Icon