Ron Gastrobar Indonesia

Bij Ron Blaauw denk ik zelf altijd al snel aan een sjieke bedoening. Maar dat valt eigenlijk best mee! In ieder geval bij de diverse Gastrobars die hij geopend heeft. Zelf ben ik opgegroeid in het pittoreske Ouderkerk aan de Amstel. En gezien mijn mutti jarig was, nam ik haar mee naar Ron Gastrobar Indonesia aan de Amstelzijde voor een lunch!

Wie, wat, waar?

Ron Gastrobar Indonesia

Adres: Amstelzijde 51, Amstelveen (Ouderkerk aan de Amstel)

Contact: 020 30 52 760

Prijs: Rijsttafel met 12 hapjes €29,00 p.p

Openingstijden: 7 dagen per week open Lunch van 12:00 tot 14:30

Diner van 17:30 tot 22:30

Smullen van een vegetarische rijsttafel

Bij de gastrobar van Ron in Ouderkerk ligt de focus op Indonesische -had je niet gedacht he- en Indische gerechten. Je kan zelf je gerechtjes kiezen of een rijsttafel nemen die samengesteld is door chef Agus. Wij kiezen voor het laatste. Vegetarisch uiteraard, maar dat begrepen jullie vast;)

Vooraf krijgen we wat kroepoek. Gezien ik mega extreem hongerig ben (zo erg dat je er venijnig van wordt), stop ik gretig wat stukjes naar binnen. Pas na een paar happen realiseer ik mij dat deze kroepoek waarschijnlijk niet zo heel erg vegetarisch is. Lekker Essie, je bent er weer goed bij. Schuld van mijn schreeuwende maag zullen we maar zeggen.

We bestellen een lekker roseetje. Want als je toch al zo decadent gaat lunchen, kan dat er ook wel bij. Na niet al te lang wachten verschijnen de hapjes op tafel. Ik kan je zeggen, ik liep zowat de kwijlen toen de schaaltjes neergezet werden. Wat ziet dat er heerlijk uit!

Met mijn hongerige maag vergat ik goed op te schrijven wat ik allemaal gegeten heb.

Maar onze rijsttafel bestond onder andere uit:

Ambal Goreng Telor: Ei met kruidige kokossaus

Sajoer lodeh: Groenten in kokosbouillon met petehbonen

Tahoe Ketoprak: Taugé en tahoe in ketjapsaus

Gado gado: groenten met pindasaus

Atjar: Zoet-zure komkommersalade

Sambal Goreng Kentang: Gekarameliseerde krokante aardappel

Pisang goreng :Gebakken banaan met palmsuikersiroop (OMG dit wil ik elke dag)

Seroendeng: geroosterde kruidige kokosrasp

Daarbij kreeg je Nasi Goreng en Nasi Putih.

We zaten echt té vol voor een dessert. Maar zagen wel al diverse schaaltjes met spekkoek voorbij komen bij de koffie of thee. Moehaha kom maar op met die spekkoek. Uiteindelijk rollend naar huis, en een erg gelukkig mama. Daar doe ik het voor =)!

What to tell a friend?

Dat Ron Gastrobar Indonesia een onwijs leuke plek is om te gaan eten als je wat te vieren hebt. Nu ga je niet altijd zo uitgebreid lunchen, maar ook voor een diner kan je hier genieten van een rijsttafel. De gerechten zijn echt stuk voor stuk super smakelijk en daarbij naar mijn mening heel erg betaalbaar! Doen dus, die Ron!

#vegetarischerijsttafel #Indonesischekeuken #RonBlaauw #Gastrobar

Highlights
Archief
Categorie
Get in touch
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Pinterest Icon