Salade met zeewier croutons

Zelfs staatssecretaris Martijn van Dam zei het eerder dit jaar: 'Zeewier is de groente van de toekomst!'. Het eten van zeewier biedt veganisten en/of vegetariërs een hele makkelijke manier om goede voedingsstoffen binnen te krijgen. Zo zit er veel omega 3 en proteïne in. Maar hoe gebruik je het in een gerecht?

Wij hadden het geluk om de zeewier producten van Mas Newen uit te mogen testen. Zij brengen 4 soorten zeewier op de markt en het eerste gerecht wat wij uittesten is met zeewier croutons!

Note: Meer weten over Mas Newen? Lees hier een uitgebreid verhaal over hun bijzondere producten, de totstandkoming ervan en waar je deze knapperige croutons en andere zeewier soorten kunt krijgen!

Praktische info:

Moeilijkheidsgraad: *

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 35 min

This is how we do it

Verhit wat olie in een koekenpan en bak de zeewier croutons tot ze lekker knapperig zijn. Als ze beginnen te poppen - net een beetje als popcorn - zijn ze goed!

Terwijl de croutons op het vuur staan snijd en was je de Chinese kool fijn en laat je deze uitlekken in een vergiet.

Snijd vervolgens de komkommer in reepjes en de avocado en tomaat in stukjes en doe alles bij elkaar in een kom. Voeg de taugé en de Chinese kool -als deze goed in uitgelekt- toe en breng op smaak met sesamolie, sojasaus en wat chilivlokken.

Strooi de sesamzaadjes en de zeewier croutons erover en klaar! Een heerlijke smaakvolle salade.

#ZeewierCroutons #Zeewiersalade

Highlights
Archief
Categorie
Get in touch
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Pinterest Icon