Smaken uit Marrakech

Marrakech. De stad van 1001 dromen, 1001 spulletjes die je wilt hebben en 1001 heerlijke hapjes waar je echt geen genoeg van kan krijgen. Althans, ik in ieder geval niet. Naast het smullen van de gerechten bij diverse prachtige restaurants hebben mijn vriendinnetje Nicky en ik een kookcursus gevolgd bij Souk Cuisine.

De Marokkaanse keuken is met haar kruidigheid naar mijn mening een van de beste keukens ter wereld. Daarom deel ik graag dit recept dat wij leerden voor een vegetarische tajine.

Maak kennis met de Marokkaanse keuken

Souk Cuisine is opgericht door Gemma. Een Nederlandse die ruim 10 jaar geleden besloot ons koude kikkerlandje te verruilen voor het kleurrijke Marrakech. Nu zie ik je denken, een kookcursus in Marokko bij een Nederlandse? Ja echt! En ze doet dit geweldig leuk. Met haar bijzonder goede Arabisch neemt ze je mee de ‘souk’ op. Hier begint je dag met het inkopen van de ingrediënten.

Met een portemonneetje met net genoeg geld en een boodschappenlijst op zak struin je door de kraampjes heen. Door te voelen, ruiken en proeven leer je diverse producten en kruiden kennen en doen de zoete geur van munt en verse gebakken brood je buik al flink knorren.

Aan de slag!

Het koken zelf vindt plaats in de patio van een Riad en wordt begeleid door een groep Marokkaanse vrouwen. Deze pittige tantes houden de boel goed in te gaten en zijn niet bang je op je vingers te tikken als de koriander niet fijn genoeg gesneden is. Of als je te veel giechelt. Ze weten je te inspireren met hun technieken en door de bijzonder toevoegingen aan hun gerechten.

Tijdens het koken wordt de groep gesplitst en worden er diverse gerechten gemaakt. En gelukkig zaten hier genoeg vegetarische happen bij! Het gerecht wat ik uitgekozen heb om te delen is een vegetarische tajine. Heb je die nog niet in je huis? Dan raad ik je aan om er NU een aan te schaffen voor dit gerecht waar je menig niet vlees eter mee zult overdonderen.

Tajine met groenten

Praktische info:

Moeilijkheidsgraad:

Bereidingstijd: 35 minuten

Wachttijd: 45 minuten Aantal personen: 4

Benodigdheden: Tajine

This is how we do it:

Nadat je alle ingrediënten gewassen hebt snijd je de groene paprika. Verwijder daarbij alle zaadjes en snijd in blokjes. Schil de wortel en snijd deze in plakjes. De aardappels schil je ook en snijd je in blokjes.

Verwijder de uiteinden van de courgettes en snijd in plakjes. Dop vervolgens de sperziebonen en doperwten.

Let op bij het snijden van de aubergine. Hier verwijder je namelijk eerst 4 banen van de schil! Daarna snijd je deze in plakjes. Breek de bloemkool in kleine roosjes en verwijder de schil van de pompoen en hak deze in stukjes.

Plaats de groente na het snijden direct in een bak met water. De tomaten worden niet zomaar in stukjes gesneden. Deze snijd je doormidden en rasp je fijn.

Voor het maken van de chermoula snijd je de ui, peterselie, koriander fijn en doe je deze samen met de specerijen, zout, ingemaakte citroen en een half kopje water in een bakje. Roer het mengels goed door.

Nu is de tajine klaar om te vullen. Voeg alle groenten toe, schenk de geraspte tomaten over de groenten en voeg daar de Chermoula aan toe. Versier de tajine met olijven en de schil van de ingemaakte citroen.

De tajine is klaar om het fornuis te zetten! Laat het geheel 15 minuten sudderen en voeg dan olijfolie toe. Daarna nog 30 minuutjes wachten tot alles gaar is et voila! Een heerlijke vegetarische tajine is het resultaat. Bon appetit!

#Marrakech #Marokkaansekeuken #vegetarischetagine #tajine

Highlights
Archief
Categorie
Get in touch
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Pinterest Icon