Smullen bij Sapporo Ramen Sora

In mijn zoektocht naar spots waar je heerlijk vegetarisch kan eten, wees een vriendin mij op Sapporo Ramen Sora. Een verstopt pareltje op de ceintuurbaan in Amsterdam. Of in ieder geval voor mij, want ik ben hier minstens zo'n 20 keer voorbij gefietst, gewandeld of gereden zonder een voet binnen te zetten. Afgelopen weekend bracht ik daar verandering in en ik heb er geen moment spijt van gehad!

Wie, wat, waar? Sapporo Ramen Sora

Adres: Ceintuurbaan 49, Amsterdam

Contact: 020 664 43 96

Prijs diner: tussen de €12,00 - €16,00

Openingstijden: Ma t/m vrijdag: 12:00 - 15:00 & 17:30 - 21:30 Zaterdag & Zondag: 12:00 - 21:30

Ramen? Sapporo Ramen Sora is klein en zit al stampvol als ik binnenkom. Even denk ik sh*t, er is toch wel plek he? Reserveren is bij dit tentje namelijk niet mogelijk. Dus een beetje vroeg en met een niet al te lege maag erheen gaan is aan te raden.

Gelukkig zijn er precies nog 2 plekjes vrij aan de bar en kunnen mijn vriendje en ik neerploffen.

Voor u allen die geen idee heeft wat ramen precies is: het is een Japanse maaltijdsoep. Het is dus niet -zoals vaak gedacht- de naam van een bepaald soort noodles. Er bestaan tal van variaties met bijvoorbeeld varken, kip of vis maar ook met groenten. En voor die laatste variant kom ik natuurlijk.

Dus kies ik de Vegetable Ramen met soep op basis van Miso met Witte kool, Taugé, verse en gebakken ui en wakame (zeewier). De wakame is een toevoeging waar ik thuis niet snel op kom, dus leuk om dat hier te eten. Overigens was het ook erg lekker! De noodles zijn precies op goede grootte en met de juiste bite plus een smaakvolle bouillon. Mmm, mijn vegetarische Ramen was in één woord verrukkelijk.

Bij mijn soep nam ik nog mijn eeuwige verslaving: Edamame. Mijn vriendje nam de Tonkotsu shoyu Ramen op basis van varken en soya saus. Voor alle niet zo vegetariërs: ook dit is, als ik mijn vriendje moet geloven, een aanrader.

Ramen eten alsof je in Japan zit​ Naast het heerlijke eten vind ik het mooi om te zien dat er ook echt veel Japanners op Sapporo Ramen Sora afkomen. Het plekje naast ons aan de bar wisselt in anderhalf uur 3 keer van bezoeker. Grappig, want voor mij voelt dat net zoals toen ik in Azië was. Mensen die snel even in hun eentje een hapje eten. In Nederland gebeurt dat minder naar mijn gevoel.

Zo kijk ik eerst met volle bewondering naar een man die ontzettend behendig met stokjes in de ene hand en een lepel in de andere, zijn soep zonder te spetteren in rap tempo naar binnen schuift. En trust me, dat laatste is voor de onhandige eters onder ons echt een wonder. Vervolgens schuift er een man aan die vertelt dat hij voor zaken in Amsterdam is en deze plek als tip kreeg. Als hij niet thuis is moet hij Japan een beetje opzoeken vertelt hij grijzend. Nou, als zelfs de echte Japanner hier komt, moet het toch wel goed zijn!

Must go

Mijn maaltijd was heerlijk, de bediening was super snel, het is even wat anders dan alle hippe gelijksoortige tentjes in onze hoofdstad en het is betaalbaar. Voor mij is Sapporo Ramen zeker een aanrader voor een zeer smaakvolle vegetarische ramen! Dus, waar wacht je nog op?

#aziatisch #hotspots #Ramen #Japan #vegetarischeramen

Highlights
Archief
Categorie
Get in touch
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Pinterest Icon