Spingaren

Woehoe! Onze eerste uitnodiging om ergens te komen eten is een feit! En de kans om ergens voor niks noppes nada lekker te dineren, die laten wij natuurlijk niet aan ons voorbij gaan;) Dus gingen wij afgelopen week naar een van de mooiste plekjes van Amsterdam, om te dineren bij Spingaren.

Wie wat waar?

Spingaren

Adres: Herengracht 88, Amsterdam

Contact: (020) 624 96 35

Prijs hoofdgerecht: €14,00 - €19,00

Openingstijden keuken: ma t/m zo van 17:30 - 22:30

Van charcuterie naar vegan plankjes

Spingaren is ooit begonnen met het maken en bereiden van charcuterie-producten, en gebruikten dit vervolgens als basis voor een eigen restaurant. Drie maanden geleden is hun droom werkelijkheid geworden en is het restaurant geopend.

Nu denk je bij charcuterie natuurlijk direct aan een vleesrestaurant. Maar bij Spingaren zijn ze juist bewust bezig met groente. Zo bewust, dat de rol van onze groene vriendjes bijna groter is dan die van vlees. Om deze reden werden wij dus uitgenodigd om een vegan plankje, hoofdgerecht en dessert te komen nuttigen.

Het ontvangst

Het voelt toch een beetje onwennig, binnenlopen en zeggen dat je bent uitgenodigd. 'Es moeten we gewoon onze namen zeggen, of dat Nadine ons gemaild heeft?'. Na een beetje giechelig binnen te zijn gestapt worden we hartelijk ontvangen door de bedrijfsleidster. Nadine is een vriendin van een vriend van mij en dus een beetje bekend.

Qua inrichting ziet het restaurant er gezellig uit en wij zitten vooraan in het enorme pand. Want enorm, dat is het. Wat kun je je toch verbazen over hoe ver die Amsterdamse panden doorlopen.

Nadine schenkt ons 2 heerlijke rode wijn in en vertelt enthousiast over het vegan eten bij Spingaren. Het idee komt namelijk grotendeels bij haar vandaan. Als we beginnen te kletsen komen we er al snel achter dat ze net zo denkt over minder vlees op je bord als wij. Je hoeft niet helemaal te stoppen, maar allemaal een beetje minder kan geen kwaad.

Na te hebben gekletst bestellen we ons voorgerecht. Deze bestaat uit allemaal kleine gerechtjes die we geserveerd krijgen op een plankje. We kiezen voor avocado met munt, limoen en pompoenpitten, gerookte rode biet, bloemkool met sinaasappel, saffraan en wortel, vegan chorizo en paddenstoelen met tahin, tuinbonen en pecannoten. En niet te vergeten, beignets van kikkererwten. Daarbij krijgen we heerlijk vegan brood.

De avocado, paddenstoelen en beignets van kikkererwten vielen bij ons erg in de smaak. Wat was dit lekker op smaak! De chorizo op basis van soja vonden wij te heftig van smaak.

Op naar ronde 2

Eigenlijk zitten we al een beetje vol, maar we gaan door naar ronde 2. We kiezen als hoofdgerecht voor Saitan spiezen met maïskolf en wilde rijst in bananenblad plus de Rode Curry met pastinaak - peterseliewortel - aardappel - bataat - pompoen - paksoi - papadum.

Mmmm dit smaakte beiden echt heerlijk! Van de saitan hadden wij nog nooit gehoord. Dit is een vleesvervanger op basis van tarwe-eiwit afkomstig uit Japan. Dit was echt lekker! Het leek net op een vleesspiesje door de marinade. Een aanrader!

Het dessert wilden wij ook vegan testen dus namen wij de frozen soja yoghurt met appel, gembercompote en spinsuiker om te delen. Dit was niet helemaal ons ding. Er had net wat meer smaak aan gemogen!

What to tell a friend

Er waren gerechten bij Spingaren die wij echt heel lekker vonden en een aantal die iets minder waren naar onze smaak. Wat wij beide heel tof vinden aan deze plek is dat ze van alles uitproberen. In plaats van de standaard risotto of ravioli probeert deze tent wel echt nieuwe dingen uit voor vegetariërs en vegans en dat vinden wij leuk!

Daarbij een dikke plus naar Nadine die ons echt super gastvrij ontvangen heeft. Dit was niet alleen omdat wij uitgenodigd waren, we zagen haar bij alle andere gasten onwijs haar best doen om er een mooie avond van te maken.

Alles bij elkaar - de mooie plek, fijne service en gedurfde gerechten - kunnen wij Spingaren zeker aanrader voor een avondje uit eten!

#spingarenamsterdam #vegetarischehotspot

Highlights
Archief
Categorie
Get in touch
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Pinterest Icon